Michelin-csillagot adna Angus-burgerének a Burger King

A Burger King szerint új hamburgerük megérdemli a csillagot, a marketingkampány pedig nem maradt válasz nélkül a Michelin részéről sem.

A gyorsétteremlánc belgiumi hálózata petíciót indított annak érdekében, hogy Michelin-csillagot szavaztasson meg az új Master Angus hamburgerének. A közösségi médiában megosztott felhívásban arra kérik követőiket, hogy írják alá az online aláírásgyűjtést.

Bár beismerik, hogy a Michelin-csillag és Burger King első hallásra tűz és víz, de "hány olyan hely van a piros könyvben, ahol olyan kivételes ételeket szolgálnak fel, amelyek öt perc alatt az asztalon vannak?" – teszik fel a kérdést.

Éppen ezért úgy vélik, megérdemlik a csillagot.

A reklámkampány elsőként nem szólt valami nagyot, hiszen alig ötszázan írták alá a petíciót. Ez viszont éppen elegendő volt arra, hogy a Michelin Guide marketingesei is vegyék a lapot.

A Michelin ugyanis viccelődve megígérte, hogy egy ellenőr meg fogja vizsgálni a hamburgert a szokásos kritériumrendszer alapján, amely magában foglalja az alapanyagok minőségét, a főzési technológiát, az ízek harmóniáját és azt, hogy a szakács személyisége mennyire jön át az ételben.

Mint ismert, az első Michelin Guide 1900-ban jelent meg az autósok útikalauzaként Franciaországban, és a kiadvány azóta a gasztronómia legfontosabb kiskönyvévé vált világszerte. Az ellenőrök öt kritérium alapján ítélik meg az éttermeket. Jelenleg világszerte nagyságrendileg 15 ezer olyan étterem van, amely legalább egy Michelin-csillaggal rendelkezik és százöt, amely elnyerte a maximális hármat.

Ez is érdekelhet:

Megvannak a 2020-as hazai Michelin-csillagok

A világjárvány miatt csúszott a Michelin Guide 2020-as kiadása.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

michelin-csillag | hamburger | Michelin | burger king | angus burger | angus

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom