Paolo Sari, a világ első Michelin-csillagos bioséfje, rendre megosztja kedvenc receptjeit követőivel. Így tett a bárányborda elkészítésének fortélyaival is, amelyet az ő segítségével bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Fontos azonban, hogy megőrizzük Sari főzésének esszenciáját: friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljunk, így ételeinkkel a helyi gazdákat is támogathatjuk.
Hozzávalók:
A zellerpüréhez:
- 30 dkg hámozott és kockára vágott zeller
- 1,5 deciliter házi vagy magas zsírtartalmú tej
- 1 db édesgyökér
- só, bors
A bárányhoz:
- 8 db bárányborda,
- 16 vékony szelet bacon
- 4 kanál akácméz
- kakukkfű, só, bors
- burgonya
Elkészítés:
- Egy kis lábasba tegyük bele a kockára vágott zellert és az édesgyökeret, sózzuk, borsozzuk!
- Öntsük fel a házi tejjel, és lassú tűzön főzzük puhára, majd pürésítsük botmixerrel!
- A báránybordákat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg mézzel és szórjuk meg kakukkfűvel! Tekerjük be baconbe!
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a báránybordákat, és mindkét oldalát süssük öt-öt percig! Nagyjából tíz perc alatt a hús tökéletes állagú lesz!
- Amíg a hús sül, pucoljunk meg egy burgonyát, húzzuk rá egy bambuszpálcára, és vagdossuk be úgy, hogy spirálformát kapjunk! Forró olajban pár perc alatt süssük ki!
- Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk egy adag zellerpürét, tegyük rá a bárányt, mellé pedig a burgonyaspirált!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
bárányborda | michelin-csillag | recept | Michelin | zellerpüré | séf
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!