Mészáros Ádám az első magyar séf, aki csapatával nemcsak megszerezte, de utána meg is tartotta Kelet-Közép-Európában a két Michelin-csillagot. Az Onyxban töltött, sikeres évek után viszont úgy döntött, hogy új kihívásokat keres. Jó hír, hogy nem kell sokat várni.
Mészáros Ádám az egyik legfiatalabb magyar séf, akinek nevét a magyar és a nemzetközi szakma is hamar elismerte. Idén több változás is történt az életében: elbúcsúzott az Onyxtól, jelölték a legrangosabb, The Best Chef 2020-as díjra – amire a világ száz legjobb szakemberét nevezik –, tavasztól pedig a Felix égisze alatt folytatja. A szakmai stábbal együttműködve, kreatív séfként fog hozzájárulni a további sikerekhez, valamint fő feladataként új projekt felépítésébe is kezd.
Élete egyik legsikeresebb időszakát tudja a háta mögött
A Michelin-csillagos séf neve az elmúlt majdnem egy évtized alatt összeforrt a Vörösmarty tér legikonikusabb éttermével. A döntés mögött a munka és a magánélet összehangolása, valamint az önfejlesztés, saját ötletek megvalósítása állt:
"Az életem egyik legsikeresebb időszaka volt az utóbbi kilenc év, számomra is nehéz volt a döntés meghozatala. Az érzelmek széles skáláját bejártuk decemberben, de végül rendezetten folytattuk a munkát, és együttműködésben menedzseltük a távozásom folyamatát."
Ádám már az Onyx séfjeként nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlődési lehetőségek kiaknázására, mindig is kiemelt figyelmet fordított az innovatív technológiákra. "Új utakra szerettem volna indulni a szó konkrét és átvitt értelmében is. Új technikákkal, alapanyagokkal történő kísérletek tervezési szakaszában vagyok, amelyek segítségével a gasztronómiai élményt is új szintre tudom majd emelni. Mindezeken kívül egy olyan csapattal dolgozom most, akikkel mindezt közösen építhetjük, és egy hosszabb folyamat révén a vendégek elé tárhatjuk majd a saját gasztrofilozófiámat.”
Továbbra is a hosszútávú értékteremtés a cél
Terveinek megvalósítására májusban talált új partnert. A Felix Kitchen&Barral kreatív séfként fog együttműködni. A közös alkotás célja, egy olyan étterem létrehozása, amely nemzetközi mércével mérve is fontos szerepet tölt majd be. “Már az első beszélgetésnél teljesen világossá vált, hogy az az értékteremtés, az a magatartás, gondolkodásmód, amit én képviselek, az itt is megvan” – árulta el Mészáros Ádám.
A hosszútávú értékteremtés jegyében a séf és csapata a szakmai minőséget, a hazai alapanyagok tiszteletét és a hazai termelőkkel való közös munkát kívánja a továbbiakban is a középpontba helyezni.
michelin-csillag | onyx | mészáros ádám
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!