Így néznek ki a fogások, amiket felszolgálnak a három Michelin-csillagos svájci étteremben

Svájc legújabb, három Michelin-csillagos étterme, a Memories, a Grand Resort Bad Ragazban működik, és a közelmúltban került fel az ország 2022-es, minden szempontból rekordokat döntő Michelin-kalauzába.

Sven Wassmer séf a díjátadó ünnepségen úgy fogalmazott: amit a csapatával csinál nap mint nap, az tiszta szenvedély. Egyszerűen imádnak mindent, ami az ételről szól és arról, hogy a lehető legjobb házigazdák legyenek. Wassmer felesége, Amanda, aki egyben az étterem sommelier-je is, azt mondta a három Michelin-csillagról:

tényleg olyan, mint egy valóra vált álom.

A svájci étterem zöld csillagot is kapott a fenntarthatósági törekvéseiért. A Michelin szerint pedig nemcsak a helyi régiót ünneplik a fogásaikkal, de ételeik merészek és kontrasztokkal teliek, őszinték és hozzáférhetők.

Az étterem az elismeréssel Svájc másik három, szintén három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterméhez csatlakozhatott a legújabb kalauzban.

Hamarosan nemcsak svájci, de magyar, vidéki éttermek kiváló fogásaiban is gyönyörködhetünk majd. Idén először ugyanis Magyarország egészéről közöl étteremlistát (National Selection of Hungary) a MICHELIN Guide. Ennek eredményeként az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.

(Forrás és fotók: Finedining Lovers)

michelin-csillagos étterem | michelin kalauz | michelin-csillag | Svájc | Michelin Guide | memories

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom