Egy jól ismert helyen mutatkozik be a hazai gasztroszcéna izgalmas újdonsága, a Kismező. A Nagymező utcában debütáló étterem a Broadway vibráló hangulatát eleveníti fel, miközben megosztásra tervezett, small plate-es fogásokkal, nápolyi pizzákkal és széles borsorral készül.
A Pesti Disznó étterem bezárását követően Gerendai Károly, Besztercsényi András, Durgó Lajos és Pusztási Attila tulajdonosok egy olyan új, mostani trendekhez igazodó koncepcióval nyitottak újra – immár Kismező néven –, amely reflektál a vigalmi negyedre és annak múltjára: tökéletes helyszínt biztosít egy rövid megállóra, de akár hosszabb, laza, baráti időtöltésre is.
A Digó Pizzával közösen fejlesztették a canotto pizzák receptúráját
Az étlapot a többek között az Olimpiából és Portumból ismert Fekete Norbert kreatív séf álmodta meg. Az ételsor összeállításakor a small plate-ek kapták az egyik főszerepet, a különböző nemzetek konyhái egy-egy mediterrán csavarral mutatkoznak be:
sárgabarack chutney-val tálalt mangalica rilette, szardellás grillezett cukkini saláta, lassan sült marhaoldalas céklával és mangolddal vagy a Harissa szósszal és padron paprikával tálalt garnéla.
A sharing-koncepció mellett a Kismező kemencéjében többek között lazacos, szarvasgomba-spianatás és sajátfűszerezésű salsiccia-s (friss nápolyi kolbászos) újhullámos nápolyi pizzák is sülnek.
Feel good bar
A sokoldalú étlap mellett a csapat nagy figyelmet fordított az italkínálatra is, gondolva az estékre. A vendégek széles borválogatásból kóstolhatnak tételeket, akár poharazva is.
A bartenderek is lehetőséget kaptak a kreativitásra, így az alkoholos, valamint mentes koktélok is remek kísérői lesznek egy-egy találkozónak, akár önmagukban fogyasztva. A Kismezőben jó ízek, jó emberek és jó hangulat találkoznak – a „feel good bar” szlogen nem pusztán ígéret, hanem egyben az étterem csapatának őszinte víziója.
Új koncepció és friss dizájn
Kismező a Nagymezőn – a név utal a környezetre, de a Kemény Mária művészettörténész által szerkesztett Kismező, Nagymező, Broadway kötetre is, amiben a VI. kerület várostörténetét ismerhetjük meg, huszonkét tanulmányon keresztül.
A „pesti Broadway”, azaz a vigalmi negyed kialakulása ugyanis a századfordulón, majd a világháborúk évei alatt ezen a területen, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Andrássy út és a Rákóczi út által határolt kerületrészeken történt.
A Kismezőben ezt az eklektikus, urbanizált, nagyvilági, pezsgő világot szerették volna megidézni az arculatban is, mely a Socially ügynökség munkája.
(Fotók: Kiss Bálint, Molnár Dániel / Socially)
budapest | mediterrán | kismező | pizza | belváros | small plate
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!