Március első napjaiban, ha másért nem is, a friss medvehagymáért mindenképpen érdemes kilátogatni a piacra. A fantasztikus fűszernövény változatos módon felhasználható, készíthetünk belőle például krémlevest, pesztót és sörkorcsolyát is.
Medvehagyma-krémleves
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma felaprítva
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dl alaplé
- 1 darab burgonya megpucolva, felkockázva
- 1 evőkanál olaj
- só, bors
Elkészítése:
- Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a feldarabolt medvehagymát, és pár percig gyakori keverés mellett kissé megpároljuk.
- Hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük az alaplével. Nagyjából 15 percig főzzük.
- Botmixer segítségével a levest pürésítjük, majd tejszínnel behabarjuk. Krutonnal kínáljuk.
Pesztós spagetti
Hozzávalók:
- spagettitészta megfőzve
- egy csokor medvehagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
- 2 marék mandula vagy dió
- só
Elkészítése:
- Aprítóba tesszük a medvehagymát, a parmezánt, a mandulát, valamint az olívaolajat és homogén állagúra pürésítjük. Ízlésünk szerint sózzuk.
- A frissen főtt tésztára halmozzuk, azonnal tálaljuk.
Sörkorcsolya
Hozzávalók:
- 1 csomag előre elkészített pizzatészta
- az előző recept szerint elkészített pesztó
- 1 tojássárgája
- 1 marék szezámmag
Elkészítése:
- A pizzatésztát kiterítjük és rákenjük a pesztót.
- Feltekerjük, és ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk. Megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk a szezámmaggal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Három receptet ajánlunk.
(Fotók: Getty Images)
spagetti | medvehagyma | recept | gasztronómia | pesto | krémleves
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!