Négy reggeli, ami karnyújtásnyira hozza a mediterrán tengerpartot

Íme néhány, amit otthon ki lehet próbálni.

Eliopsomo

Az eliopsomo egy különleges mediterrán kenyér, amelybe belesütik az olajbogyókat és a fetát is, így egészen egyedülálló, sós ízvilága lesz.

A kenyeret általában fogyasztás előtt kissé meglocsolják olívaolajjal, amely még inkább kiemeli az aromáját.

Spanakopita, a görögök pitéje

Minden népnek megvan a maga pitéje. Míg mi általában gyümölcsökkel készítjük, addig a Földközi-tenger partvidékén sós változatban, helyi alapanyagok felhasználásával sütik meg.

Messze a legnépszerűbb töltelék az, amit a spenakopita is tartalmaz: azaz a spenót és a feta.

A görögök bármelyik napszakban előszeretettel fogyasztják, reggelire is. A sós pitékbe azonban alapvetően bármi kerülhet, készülhet hússal, sajttal, cukkinivel, paradicsommal is.

Pirítós tahinivel vagy humusszal

A mediterrán reggelik központi eleme lehet a pirítós és a tahini, vagy hummusz is.

A csicseriborsó, az olajosmagvak, a sajt, feta vagy labneh felhasználásával készülő kencék mellé érdemes friss zöldségeket is fogyasztani.

Joghurt zöldségekkel

A görög joghurtot ehetjük mézzel és gyümölccsel, de sós változatban is. Ha ez utóbbira vágyunk, szeleteljünk fel friss idényzöldségeket, például retket, és fogyasszunk mellé tahinit is!

Amennyiben kevésbé rohanós a reggelünk, érdemes a zöldségeket, például a spárgát, a cukkinit, a paradicsomot és a paprikát kissé megsütni, hogy aztán hozzákeverjük a joghurthoz egy kevés feta kíséretében.

Mi kell egy ütős villásreggelihez? Egy tökéletes quiche alaprecept felturbózva friss alapanyagokkal. Itt pedig elmeséljük, miért a füstölt lazacos Eggs Benedict a világ egyik legnépszerűbb brunch étele.

(Fotók: Getty Images)

tipp | reggeli | villásreggeli | mediterrán

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom