Ez a mexikói butikhotel egy agávéültetvény közepén várja a vendégeit

A Matices Hotel de Barricas egy butikhotel a mexikói Tequilában. Igen, abban a Tequilában, ahonnan a mexikóiak nemzeti itala is származik.

A Matices Hotel de Barricas különlegessége, hogy a vendégeket hordókban szállásolják el, a lakóhordókat pedig pont egy szeszfőzde kellős közepére telepítették, egy hatalmas agávéültetvényre.

Így állnak össze a kirakós darabjai.

A városban egyébként számos tequilalepárló működik, az egyik üzemtulajdonos pedig elérkezettnek látta az időt, hogy turisztikai hasznot kovácsoljon a vidék természeti adottságaiból és gasztrokulturális hagyatékából. Így kezdődött el a Matices Hotel de Barricas története.

A butikhotelben harminc hordóépület található, akad közöttük négy luxuslakosztály, valamint egy Extra Aged nevű hordólakosztály is, a szálloda alatt négy és fél méterrel pedig egy pincére bukkanhatunk, ahol fahordókban érlelt tequilából spájzoltak fel, ezért ott ragadni sem olyan vészes.

A butikhotelhez tartozó étteremben, illetve bárban a vendégek tequilakóstolókon és pikáns gasztroprogramokon vehetnek részt, de a tradicionális ital készítési módját is elleshetik a szakértőktől, elvégre naponta 15 ezer liter tequilát készítenek el a birtokon termesztett kék agávéból.

Ez is érdekelhet:

Új-Zéland ékköve, Bay of Islands a júniusi télen is magához szólítja a kalandorokat

Még a szendergő Visnu sem tudna szebbet alkotni a teremtő álma során.

(Forrás: Matices Hotel de Barricas)

hotel | butikhotel | tequila | mexikó | hordó

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom