Avagy Mary Berry és a hálózsák története.
A 87 éves sztárszakács karrierje során több mint hetven szakácskönyvet írt már, melyekben szezonális receptjeit és konyhai hack-jeit osztotta meg. Idén karácsonykor a BBC One-on december 19-én adásba kerülő Mary Berry's Ultimate Christmas című műsorának házigazdája lesz majd, ahol további trükköket árul el az ünnepi vacsorával kapcsolatban.
Addig is a The Great British Bake Off (itthon: Sütimester) című népszerű műsor korábbi zsűritagja egy friss interjúban elmondta, milyen fortélyt alkalmaz a tökéletes karácsonyi pulykáért. Ez pedig nem más, minthogy
sütés után hálózsákba bújtatja a pulykát, hogy az be legyen csomagolva és ezáltal megtartsa a hőt.
"Otthon készítem a pulykát és az elmúlt években megtanultam, hogy nem szabad túlsütni. Mert bizony sokszor túlsütöttem már" – vallotta be Mary Berry a Dish című podcastban.
"Ezúttal fólia nélkül sütöm és amint elkészül, fóliával fogom letakarni, majd a tetejére teszek néhány konyharuhát. Van egy régi hálózsákom, aminek nincs cipzárja, azt húzom rá, merthogy amint kiveszed a pulykát sütőből, az attól még sül tovább. Ezért kell beborítani" – avat be a titokba a The Great British Bake Off-ban Paul Hollywood zsűritársaként hét évig szereplő Berry.
Corey Lee pedig egy három Michelin-csillagos, San Francisco-i koreai étterem séfje, aki évente egy alkalommal, hálaadás napjára készít pulykát, akkor is egy meglehetősen szokatlan módszert választ a fogás elkészítésére.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
trükk | hack | karácsony | sztárszakács | sütés | sütimester
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!