A Budapest Marriott Hotel régi álma volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassa el vendégeit. Szerintünk sikerült.
A szálloda vezetősége Raj Ráchelt, a jól ismert tortatervezőt kérte fel a megvalósításra, akivel már számos sikeres együttműködést tudhatnak maguk mögött, ismeri és szereti a Marriott brandet.
Ráchelnek, és a szálloda executive chefjének, Konsztantinosz Kranakisznak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagának,
a fűszerpaprikának a használata, ami egyben tökéletesen illeszkedik a DNB Budapest étterem koncepciójához.
„Nagy megtiszteltetés és izgalmas kihívás volt számomra a felkérés. Kosztasszal való első megbeszélésen megszületett az ötlet: készítsünk egy desszertet, ami teljesen out of the box, azaz váratlan, meglepő, mint például a paprikazselé. Így lett a süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal szelídítettem meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellenére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához”– fedte fel a titkot a tervező.
Elsőre légies, kellemes, könnyű és frissítő élményt ad a desszert, némileg megtévesztő módon pedig virágos érzetet kelt, aztán második-harmadik falatra már jelentkezik a paprika, ami remekül működik együtt a citrusos ízekkel és a szándékosan kicsit rusztikusabbra alakított, mandulával társuló piskótával.
A Titkos varázslat (Secret Charm) nevű desszert november 9-től megkóstolható a DNB Budapest étteremben.
Lélekmelegítés karácsonyi enteriőrrel és fényekkel
A Budapest Marriott kilencedik emeletén található Liz and Chain Sky Lounge immáron másfél éve nyitotta meg kapuit, azóta Budapest egyik legkedveltebb tetőbárjává vált.
Amíg a Liz and Chain Sky Lounge ikonikus, Duna-parti elhelyezkedése és vendégszeretete változatlan, addig a nyárias koktélok télies ruhát öltöttek – ez azt jelenti, hogy akad köztük Aperol-alapú, kellemesen forró, lélekmelegítő változat, és a téli kakaózásokra emlékeztető, egy kis rummal felturbózott variáns is. November 11-től Cocktail Masterclass indul majd, amelynek keretén belül téli koktélkülönlegességének elkészítését lehet elsajátítani. Mint megtudtuk, a skybar nemcsak akkor szeretne érdekes és izgalmas opció lenni, ha nyitva van a terasza, hanem egy zimankós téli estén is, amikor azon gondolkodunk, hová üljünk be.
A Sky Lounge az ünnepi időszakban számos különféle programmal készül, melyekről a közösségimédia-felületein és weboldalán lehet tájékozódni.
DNB | téli | marriott | budapest | Liz and Chain Sky Lounge | skybar
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!