Idén először Magyarország egészéről közölt étteremlistát a Michelin kalauz. A csillagokat egy látványos díjátadón osztották ki november 3-án a Millenárison. A magyar éttermek sikere hatalmas jelentőségű, hiszen így az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.
Az év legjobban várt gasztronómiai eseményén a korábbi évekkel ellentétben nemcsak a fővárosi éttermek kerültek a figyelem középpontjába, hanem
idén első alkalommal a vidékiek is.
Ahogyan arról a Roadster korábban már beszámolt, a Michelin már 2022. áprilisban bejelentette, hogy egész Magyarországra kiterjeszti felmérését, és nemzeti válogatást tesz közzé.
A Millenárison megrendezett díjátadón ma be is mutatta a Michelin új magyar kalauzát, amelyben több új Michelin-csillagos étterem is szerepelt és kiderült az is, kik tudták megtartani korábban már megszerzett csillagaikat.
Két csillagos éttermek:
Platán (Tata)
Stand
Egy csillagos éttermek:
42 étterem (Esztergom)
Babel
Borkonyha
Costes
Essencia
Rumour
Salt
Zöld csillagos éttermek:
Almalomb
Graefl Major
Onyx Műhely
Salt
Bib Gourmand ajánlás (jó ár-érték arány):
Anyukám mondta
Casa Christa
Kistücsök
Macok
Mór24
Sparhelt
Fiatal séf díj: Mizsei János, Mák
Szívélyes vendéglátás-díj: Kvasznica Ferenc és Marjai Flóra, Pajta
Sommelier-díj: Langó Tamás, Clarisse
Ajánlott éttermek:
67 Sigma, Székesfehérvár
84 Bisztró, Kapolcs
A Konyhám Stúdió 365, Fonyód
Alabárdos, Szeged
Alkimista Kulináris Műhely, Szeged
Almalomb, Hosszúhetény
Arany Kaviár, Budapest
Avalon, Miskolc
Clarisse, Tura
Costes Downtown, Budapest
FELIX Kitchen & Bar, Budapest
füge, Tihany
Graefl Major Kétútköz, Poroszló
Hoppá! Bistro, Budapest
Horgonyzó Kisvendéglő, Tiszalök
Hosszú Tányér, Hosszúhetény
IKON, Debrecen
Kővirág, Köveskál
Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely
LAMAREDA, Győr
Laurel, Budapest
Lokal47, Kéthely
Mák, Budapest
Morzsa, Pécs
Natura Hill, Zebegény
Neked Főztem, Zánka
Nobu Budapest, Budapest
Onyx Műhely, Budapest
Öreg Prés, Mór
Pajta, Őriszentpéter
Pasztell, Budapest
Platán Bisztró, Tata
Rézmozsár, Kiskunhalas
Rókusfalvy Fogadó, Etyek
Rutin, Budaörs
Sauska 48, Villány
Spago by Wolfgang Puck, Budapest
St. Andrea, Budapest
Stand25 Bisztró, Budapest
Textúra, Budapest
Tihanyi Vinarius, Tihany
Umo, Budapest
Végállomás Bistro&Wine, Miskolc
Víg Molnár Csárda, Csopak
Villa Kabala, Szigliget
Zelna Borbár és Vinotéka, Balatonfüred
Zip’s, Miskolc
Mint ismert, a francia étteremkalauz több mint százéves múltra tekint vissza, fennállása óta világszerte több mint negyven országban, mintegy harmincezer létesítményt értékelt a kiemelkedő minőséget helyezve előtérbe. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig ez számít a legrangosabb gasztronómiai elismerésnek. A Michelin inspektorainak kiléte ismeretlen, az azonban biztos, hogy az elmúlt egy évben több alkalommal is visszatértek Magyarországra, hogy megkeressék a legjobb vendéglátóhelyeket, a nagy hagyományokra visszatekintő, egységes módszertan szerint.
(Fotók: Getty Images)
magyarország | Michelin | michelin-csillag | michelin kalauz | Michelin Guide | michelin csillagos séf
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!