Négy platina- és kilenc aranyérmet hoztak el a Decanter World Wine Awardsról (DWWA)!
A 19. alkalommal megrendezett DWWA a nemzetközi borvilág egyik legmagasabb presztízsű borversenye, amelyre idén minden eddiginél több, 18 244 tételt neveztek 54 országból. A tételek elbírására mintegy 250 borszakértő gyűlt össze Londonban – közölte a somlói Kreinbacher Birtok.
A kedden nyilvánosságra hozott eredménylistára Magyarország négy platina-, kilenc arany-, ötvenhét ezüst- és hetven bronzéremmel került fel.
A szigorú, száz pontos zsűrizés alapján kizárólag kilencvenöt pont felett adnak aranyérmet, míg platinadíjjal az aranyérmeket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket.
Magyarország sikerét jelzi, hogy a négy platinával és kilenc arannyal díjazott tételek között Tokaj mellett egy-egy balatoni és egri tétel is szerepel, a tradicionális magyar pezsgők pedig újabb két aranyéremmel lettek gazdagabbak.
A platinával díjazott magyar tételek közül Tokajból érkezett a Gróf Degenfeld Szőlőbirtok 2017-es 6 puttonyos aszúja, a Derczó-Lovas Pince szintén 2017-es hatputtonyos aszúja, valamint a Juliet Victor Pincészet 2018-as édes szamorodnija is.
A platinaérmesek közé Balatonfüred-Csopakról a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje is bekerült, itt a zsűri kiemelte, hogy 15 font alatti kiskereskedelmi ár alatti tételről van szó. Hat tokaji pincészet (a Derczó-Lovas, a Disznókő, a Grand Tokaj, a Gróf Degenfeld, a Mad Wines és a Royal Tokaji) édes borai mellett az egri Thummerer Pincészet egy vörösborral (Vili Papa Egri Cuvée Superior, 2018), míg a somlói Kreinbacher Birtok két tradicionális pezsgővel (Prestige Brut és Classic Brut) nyert aranyérmet.
bor | borászat | magyarok | borverseny | Decanter World Wine Awards | presztízs
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!