Aranyérmet nyert egy magyar sajt a világ leghíresebb sajtversenyén

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mondial du Fromage-t a franciaországi Tours városában.

A negyvennyolc országból érkező, csaknem kétszáz kiállító összesen 952 sajtot nevezett, ezekből pedig 153 kapott érmet. Az esemény keretében tartották a "sajtok Bocuse D’Or"-ját is, melyen tizenegy versenyző készített nézők előtt sajttálakat, sajtos ételeket.

A Vászolyi Sajtmanufaktúra a 2019-es Nemzetek Sajtja verseny győzteseként érdemelte ki a Mondial du Fromage-on való indulást, és a legnagyobb szakmai elismeréssel térhet haza:

egyedüli magyar márkaként kapott aranyérmet a francia zsűritől, vagyis a Balaton sajt újabb nívós szakmai méltatásban részesült.

A Balaton egy tehéntejből készült félkemény sajt. A gurigákat az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig kétnaponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják az érlelőben, és sós savóval mossák a kérgét.

2015 óta három  alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán, a legújabb nemzetközi díjat M. Roland Barthelemy "Président de la Guilde Internationale des Fromagers" adta át.

(Fotók: Antonio Photography)

siker | magyar | sajtverseny | aranyérem | Mondial du Fromage | Vászolyi Sajtmanufaktúra

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom