Már csak néhányat alszunk és itt van az év egyik legfontosabb gasztronómiai eseménye.
Január 22-én és 23-án huszonnégy ország részvételével rendezik meg Franciországban a patinás Bocuse d'Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül.
A világ legfontosabb szakácsversenyén természetesen a mieink is indulnak; a csapatban Dalnoki Bence séf, Széll Tamás coach és Nyikos Patrik commis kaptak helyet.
A lyoni döntőn szokás szerint két ételt készítenek a csapatok: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálnuk olyan kötelező alapanyagokkal, mint az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, illetve egy eleve tányérra szánt fogást.
Extra feladatként egy háromfogásos gyerekmenüt is össze kell dobniuk, amiben kell szerepelnie töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig a tojás a kötelező elem.
A magyar csapat a második versenyapon másodikként rajtol. A fiúk vidámak, lelkesek, láthatóan nagyon szeretik a magyar konyhát és alig várják, hogy megmutassák magukat – mint ahogyan az a frissen bemutatott promóciós filmből is lejön.
(Fotók: Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia)
szakácsverseny | széll tamás | verseny | kisfilm | nemzetközi | Bocuse d'Or
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!