Spanyolország történelmi fővárosa olyan, mint egy hatalmas olvasztótégely, amelyben a színes kulturális élet, a hihetetlen látnivalók, a nyüzsgő szórakozóhelyek és a kiemelkedő gasztronómia egyesül.
Madrid elsősorban azoknak a turistáknak a kedvelt célpontja, akik egy hosszú hétvégére kívántak megszökni, azonban a város vezetői azt vallják:
a spanyol főváros jóval több ennél.
"A Madridba érkezők a jelenlegi statisztikai adatok szerint általában két és fél éjszakát töltenek Madridban" – mondja Héctor Coronel, a Madridi Tanács turisztikai főigazgatója, hozzátéve, természetesen azt szeretnék, hogy a turisták hosszabb ideig, akár négy-öt napig is maradjanak szeretett városukban,
például a helyi gasztronómia miatt, ami kétségkívül marasztaló.
Madridban az elmúlt években gasztroforradalom zajlik, sorra nyitják meg a kapuikat a piacok, a bárok és a jobbnál jobb éttermek. A város étkezési kultúrája több száz éves múltra tekint vissza, és
ott tényleg minden az asztal körül történik.
A gasztroforradalom pedig olyannyira erősnek bizonyul, hogy még a járvány sem tudja megállítani. Ráadásul az elmúlt két év pandémiás időszaka felszínre hozta a gasztronómiai szereplők kreativitását is, így számos újdonsággal rukkoltak elő.
Ennek köszönhetően hétvégente zsúfolásig megtelnek az éttermek.
A turistáknak általában a tapas bárok adják a legnagyobb élményt, de természetesen a városnak megvannak a maga Michelin-csillagos éttermei is és üzemel a világ legrégebbi étterme, a Restaurante Botín is, ami igazi kuriózumnak számít.
Szintén remek célpont lehet a Galería Canalejas Food Hall, ami tizenhárom étteremnek ad otthont, így többek között olasz, japán és fúziós ételeket is kóstolhatunk hihetetlenül látványos környezetben. A Yatai piacon ízletes ázsiai street foodokat fogyaszthatunk, a Mad Mad Vegan pedig a növényi alapú étrendet követők mennyországa.
(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)
spanyolország | madrid | alkoholpiac | tapas bár | piac | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!