"Ezeket a számokat nem lehet kitermelni": tizenháromszorosára nő az egri Macok Bisztró gázszámlája

Az egri Macok Bisztró és az Imola Udvarház tulajdonosa az ATV Heti napló című műsorának beszélt az elszálló rezsiárakról.

Mint mondta, eddig télen az étteremben és a tizenöt szobás hotelben hétszázezer forintos gázszámlát fizettek, most ennek a tizenháromszorosát kellene fizetniük, azaz nyolcmillió forintot. Ez ráadásul már a mérsékelt összeg, korábban húszszoros áron adták volna nekik a gázt.

Ezeket a számokat nem lehet kitermelni. Nem lehet egy bécsi szeletet 30 ezerért, vagy egy szobát százezrekért adni"

– mondta Mucsinka János.

Az étteremben kondenzációs gázkazánt szereltetnek fel, hogy csökkentsék a gázfogyasztásukat, emellett úgy tűnik, hogy a szállodai és éttermi létszámot is csökkenteniük kell –  a szállodában és az étteremben negyvenkilenc ember dolgozik.

A tulajdonos arról is beszélt, hogy

az étterem forgalmán már lehet érezni, hogy az emberek óvatosabban költenek.

Az energiaárak emelkedése nemcsak a magyar vendéglátókat viseli meg: Olaszországban egészen drámai módon tiltakoznak az éttermesek az elszálló költségek ellen, és egy brit Michelin-csillagos pub séfje is elmondta, mennyire fog ugrani a rezsijük.

(Forrás: 24.hu, képek: Imola Udvarház)

rezsi | áremelés | gáz | imola udvarház | macok bisztró | eger

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom