A Macallan whiskygyártó egy exkluzív alkohol-kollekcióval és egy zseniális animációs filmmel tiszteleg a James Bond mozik hatvanadik évfordulója előtt.
Kevés olyan karakter van a világon, amely hat évtizeden keresztül tartja lázban a mozirajongókat. A brit titkosügynök 1962-be mutatkozott be először, hogy aztán huszonöt filmen keresztül követhessük nyomon izgalmas küldetéseit.
Bár az köztudott, hogy Bond szereti a martinit - természetesen rázva és nem keverve -, 2012 óta azonban tudjuk, hogy a skót whiskyre sem mond nemet.
A Skyfall-lal indult ugyanis a Bond mozik és a Macallan partnersége, ami most még magasabb szintre emelkedett.
A Macallan ugyanis piacra dobott egy James Bond kollekciót, ami
hat különböző palack whisky-t tartalmaz, a 007-es filmek hat évtizedéhez kapcsolódóan.
A csomagoláson életre kelnek a mozik kreatív fejlesztési folyamatai, a jelenetvázlatok és forgatókönyv-részletek. Mindegyik palack más-más árnyalatot kapott és a korszakot jelző római számmal látták el.
Magában a whiskyben friss és élénk citrom és lime jegyek jelennek meg, felsejlik benne az édes vanília, a kókusz, a füge és a mazsola is, majd aromájában beköszön a narancshéj, a finom gyömbér, az étcsokoládé, a sült alma és a méz is.
Az új kollekcióhoz egy látványos animációs filmet is készítettek.
A James Bond whisky-k stílszerűen 1.007 dollárért kerülnek majd kereskedelmi fogalomba, a teljes gyűjteményért tehát összesen 6042 dollárt, azaz megközelítőleg 2,6 millió forintot kell majd fizetni.
(Forrás: Food&Wine, fotó: Macallan)
Macallan | James Bond | alkohol | whisky
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!