Felelős hedonizmus és fenntartható luxus a Balaton partján - LUA Resort

A haladó hedonisták tudják, hogy a luxus nem tesz egyenlőségjelet a pazarlás és a legmagasabb színvonal közé, hanem az életélvezet egy olyan szintjét jelzi, melyben a legminőségibb jóllét megélése egyesül a fenntarthatósággal. Ezt a felelős luxust és hedonizmust kínálja az életet legnagyobb kanállal fogyasztóknak a Balaton partján megnyílt LUA, méghozzá Magyarországon teljesen páratlan koncepcióval.

Balaton, ahogyan még nem élhetted át

Képzeljük el, hogy a városi élet pörgéséből kiszakadva a Balaton naplementében úszó végtelenjén hajózunk a párunkkal! Képzeljük el, ahogy a szelíd hullámokat átszelve kikötünk egy varázslatos kikötőben, majd egy minden feszültséget kilazító jacuzzizás után kiülünk egy egészen lélegzetelállító, vízen lebegő teraszra, ahol két flőte hűs champagne-nyal koccintva a tihanyi panorámával együtt magunkba szívjuk a szép élet kompromisszummentes szépségét és teljességét! Vonzó kép, igaz? A LUA megálmodói szerint is az, akik ezt a szavakkal nehezen összefoglalható, lélekemelő luxust megteremtették Balatonfüred párját ritkítóan szép környezetében.

Jólét és jóllét felnőtteknek

A tudatosság és luxus metszéspontja nem egyszerű halmaz, de a LUA abszolút ráérzett, milyen a lelkiismeretfurdalás nélküli magasélet. A balatonfüredi öbölben épült, hetvennyolc szobás szálloda már esztétikájában is azonnal mutatja azt az ars poeticát, mely az egész intézményre jellemző: letisztultság, luxus és minőség, mindez fenntartható módon és kifejezetten felnőttekre szabva.

„Ez az öbölrész nekem mindig a Comói-tavat juttatja eszembe. Kevés helyen lehet Magyarországon élvezni azt a mediterrán luxust, amit a LUA-ban kínálunk, pedig igény láthatóan van rá – mondja Csándli Balázs szállodaigazgató, miközben a One Eleven kifejezetten a LUA számára pörkölt specialty kávékülönlegességét kortyoljuk. – Ilyen méretben, struktúrával, korosztállyal és profilszolgáltatással még nem nyitott itthon felnőttbarát hotel. Míg a legtöbb adults-only szállodában tizenkét évnél húzzák meg a korhatárt, a LUA-ban tizennégy évnél indítottunk. Sokan félreértik, de felnőttbarátnak lenni nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk a gyerekeket. Hanem azt a magunkra figyelést és énidőt, amit a párok színtisztán a saját feltöltődésükre szánhatnak ahelyett, hogy a saját vagy mások gyerekeire figyelnének.”

A feltöltő programoknak pedig még a fantáziánk sem szab határt. Kültéri és beltéri élménymedencék olyan balatoni kilátással, hogy bennakad a szó, spa- és wellness-szolgáltatások egészen elképesztő armadája a különböző szauna- és gőzszobáktól kezdve a legnemesebb alapanyagokat használó, világszínvonalú Omorovicza luxuskozmetikai termékekkel történő kezelésekig, amelyeket Magyarországon a LUA-n kívül csak egyetlen budapesti szállodában élvezhetünk.

„Napozóstég távol a parttól, direkt tihanyi panoráma, champagne-terasz, a poharunkban pezsgő napfény. Hamarosan nyíló rooftop bár, NOON Bar signature koktélokkal, vízen lebegő Sun Lounge & Champagne terasz füstös és egyedi italkreációkkal, privát hajóvacsorák, champagne és kaviár, feszengésmentes luxus.”

A szolgáltatások horizontja még Tihanyon is túlnyúlik, de vajon hogy tud mindez a hedonizmus fenntartható és környezettudatos maradni?

Michelin-csillag és farm-to-table

„Érdekes kettősség a fenntarthatóság és a luxus kombinációja, mert valóban, a luxus általánosságban sok minden, de nem fenntartható. A 2020-as években azonban látható az a bizonyos műveltséggel és vagyoni státusszal rendelkező réteg, akik számára a luxus nem jár lemondásokkal, ugyanakkor nem is pazarló. A LUA őket célozza meg. A fenntartható luxus és felelős hedonizmus a gasztronómiánkban is megjelenik; a konyhán a Tatai Platán étterem zseniális séfjével, Pesti Istvánnal dolgozunk együtt.

Ő korábban Michelin-csillagot szerzett egy éttermével, ő a főkonzultáns, és számára is elsődleges szempont az étlapösszeállításban a környezettudatosság. Ahol csak tudunk, helyi alapanyagokat használunk, valamint az ételpazarlás ellen is küzdünk. Ez azt jelenti például, hogy csak annyi ételt készítünk, amennyit a vendégeink valóban el is fogyasztanak, és nem többet; megkérjük a vendégeinket, hogy már a reggeli során döntsenek a vacsoráról, így tudatosan nem halmozunk fel kidobandó ételfelesleget.”

Az életigenlés új szintje

A friss, hazai, bőséges és egészséges kínálatban könnyeden nagyvilági kínálat és fine dining éttermi színvonal várja a vendégeket, mindez farm-to-table koncepcióban. Az alapanyagok mellett a kiváló borlaphoz szintén nem kellett messze menni: helyi balatoni és elsősorban füredi borok közül szemezgethetünk a sommelier-vel, valamint a nemzetközi champagne-vonal is nagyon erős. A LUA-ban a borkínálat is gondosan válogatott és a párját ritkítja: a pincészetek kis tételeit kóstolhatjuk, melyeket biztosan nem találunk meg a nagy borkereskedők polcain.

A dizájnban szintén az alkumentes kifinomultság vezette a tervezők vonalzóját: a szállodában elegánsan jelennek meg a Balaton színei, a fekete kontúrok közt a tó pasztelljei vagy épp őszi nádasai egyaránt visszaköszönnek, a fapanelek a természetességet erősítik, a Red Dot-díjas, olasz dizájnbútorok pedig a finom elegancia és letisztultság mellett a kényelmet és a praktikumot is éltetik.

Luxurious, Unconventional, Adult

A LUA mozaikszavában egyesül a szálloda ars poeticája és ezáltal mindaz, amitől ez az ötcsillagos egység valami egészen új szintet jelöl ki nem csupán a Balaton-parti, de általában a hazai szállodaszektorban. Ismerős az az érzés, amikor nem tudod, pontosan mi hiányzik, és csak akkor ébredsz rá, mennyire vágytál valamire, mikor már ott van előtted? A LUA szerintünk pontosan ilyen:

egy elképesztően hiánypótló koncepció valósággá válása, ami már a szálloda fogalmát bőven meghaladva valami olyasmit kínál, amire talán a feltöltődés és minőségi énidő szavak is kevesek.

A LUA egy életérzés, ahogy a legszélesebb horizontú életet élni kéne. Ez a gyönyörűség és emelkedettség pedig már nagyon kellett a Balatonnak és a lelkünknek egyaránt.

(Fotó: Balogh Kata, Pintér Árpád)

lua resort | wellness | szálloda | balatonfüred | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom