Négykezes vacsorára kérte fel a Michelin a magyar séfet

A Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésének eredményeként hazánk gasztronómiai értékei kerültek középpontba azon a londoni eseményen, ahol két elismert séf, Tóth Szilárd és Adam Handling magyar alapanyagok és borok által inspirált vacsorát alkottak meg a héten.

A hazai vendéglátás elmúlt bő egy évtizedben tapasztalt fejlődésére, valamint a sajátos magyar ízvilágra és alapanyagokra a Michelin Guide is felfigyelt.

A Michelin Guide és a Magyar Turisztikai Ügynökség közötti szakmai együttműködés célja feltárni és megmutatni a Michelin nemzetközi kommunikációs platformjain Magyarország gasztronómiai és turisztikai sokszínűségét. Ennek egyik fontos eleme

a különleges négykezes vacsora, amelyet a londoni Frog nevű étteremben rendeztek meg.

A Michelin a vacsora egyik főszereplőjének Tóth Szilárdot, a budapesti, egy Michelin-csillagos Salt étterem séfjét kérte fel, londoni vendéglátója pedig Adam Handling, a szintén egy Michelin-csillagos Frog étterem séfje volt.

A vacsora menüjében egyfelől megjelentek Szilárd ikonikus, tradícióból táplálkozó fogásai, Adam pedig egy-egy magyar alapanyag beépítésével tette különlegesebbé tipikus brit fogásait. Így kóstolhattak a vendégek az este során többek között

puliszkát, kacsamájat, tócsnit, vagy épp magyar paprikával fűszerezett kagylót.

A fogásokhoz Boldizsár Máté sommelier kiváló magyar borokat párosított.

(Fotók: MTÜ)

négykeze | michelin-csillag | vacsora | salt | tóth szilárd | Michelin

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom