Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Valentin-napon nem bírták tovább, és kinyitottak a narancssárga olasz régióban. Jöttek a bírságok.

Liguriában, azon belül is leginkább Ventimigliában rengeteg vendéglátóhely kinyitott, annak ellenére, hogy az egész régió jelenleg narancssárga vírusstátusz alatt áll.

A történet dupla csavara pedig az, hogy

az illegálisan kinyitott éttermekbe és bárokba leginkább azok a franciák utaztak, akik a saját országukban nem tudtak egy ebédet elkölteni Valentin-napon a párjukkal.

A ligur riviérán így vasárnap több tucat vendéget és éttermet bírságoltak meg négyszáz euróra, ami öt napon belül befizetve kétszáznyolcvan euróra csökken.

A liguriai Imperia község rendőrfőkapitánya, Pietro Milone szerint az éttermeseknek alig huszonnégy óra állt rendelkezésükre, hogy alkalmazkodjanak a sárgából narancssárga zónába való átminősítéshez, a rendőrség éppen ezért igyekezett mindent megtenni egy lehetséges tüntetés elkerüléséért. Milone szerint azonban a rendelkezésekkel

mindenki vereséget szenvedett.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a fent említett Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Forrás: Sky.it, fotók: Getty Images, Unsplash)

francia | narancssárga zóna | étterem | újranyitás | sárga zóna | franciaország

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom