Megnéztük a kívül-belül alaposan megújult Leroy Westendet.
Legyünk őszinték, kevesen indulunk meg plázák felé, ha étterembe készülünk. A bevásárlóközpontok és a gasztronómia metszetében rendszerint gyorséttermek állnak, a food courtok sarkaiban pizzériákkal, kínai és thai kifőzdékkel és burgerláncokkal. A plázákat nem a kulináris minőséggel azonosítjuk, nem ide szervezzük az éttermi randikat vagy a családi ünnepeket. A Leroy éttermek jó tizenöt éve azzal a nem mellékes céllal vágtak bele a plázákban működő éttermeikbe, hogy ne alsókategóriás gyorsétkezdékkel azonosítsák az olyan helyeket, mint a Mamut, a MOM Park vagy a Westend. Tizenöt évvel később sem lassítanak, utóbbi helyen ugyanis újra működik az alapos ráncfelvarráson átesett Leroy Westend.
Az új étlap két részből áll: az egyik egy japán étlap, benne újhullámos szusikkal, tempurákkal, szasimikkel. Ilyen fúziós megoldás a Surf and Turf (angus bélszín, tempura tigrisrák, zöldspárga, krémsajt) vagy a Leroy Dragon (pankomorzsában sült tigrisrák, avokádó, csípős lazactatár). Az új séffel elmozdultak a klasszikus vonaltól: frissek, eredetiek, és noha nem ők az egyetlenek, akik ezt a vonalat követik, a kivitelezés előtt le a kalappal.
A másik vonal a klasszikus bisztrókonyhákat idézi mangalica steakkel, ropogós kacsacombbal, gyömbéres lazacfilével, és bécsi szelettel.
Hétköznap ebédidőben jó félházzal ment a Leroy, ami a mai védettségi igazolványos időkben nem rossz teljesítmény (egy plázán belül vagyunk, terasz itt értelemszerűen nincs). Nem indult könnyen a kaland számukra sem: októberben nyitottak, de novemberben be is zárhattak.
A tulajdonosok célja, hogy a Leroy másodlagos célpont legyen a Westendbe látogatók számára, nappal azok nézzenek be egy finom ebédre, akik shoppingolnak, míg este a moziba látogatókat látnák szívesen.
– Mi nem egy plázaétteremként szeretnénk meghatározni magunkat. Sem a bisztrókonyha rész, sem a szusi étlap nem azt a minőséget hozza, ami régen volt, ez most sokkal magasabb szinten van – mondja Pryma Zoltán, étteremvezető. – Az az első célunk, hogy visszajáró vendégeket szerezzünk, törzsvendég gárdát építsünk, és ha az megvan, folytathatjuk az építkezést.
– Ha valaki ad nekünk egy esélyt, és beül hozzánk, szerintem onnan már nyert ügyünk van – mondja az étterem pr-ével foglalkozó Tőke Ildikó, a Foxy kommunikációs ügynökség alapítója.
Tudják hol vannak, nem a hagyományos éttermekkel szeretnének versenyezni, de komoly célokat tűztek ki maguk elé. A plázákban található minőségi éttermek mezőnye nem túl gazdag, éppen ezért azt gondoljuk, a Leroy Westendnél most nincs jobb.
(Fotók: Boldog Attila, Westend Leroy)
westend | pláza | leroy westend | bisztró | szusi
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!