A híres-hírhedt szesztilalom vége óta Manhattan első whiskeylepárlója nyílt meg a napokban, méghozzá a városrész igencsak trendinek számító NoHo negyedében. A Great Jones Distilling Co. négyemeletes üzemét hat évig építették, és számos akadályt kellett leküzdeni, hogy beindulhasson.
"Ahhoz, hogy megértsük, mit jelent a szeszfőzés New Yorkban, előbb meg kell értenünk, milyen területrendezési elvek betartása szükséges ahhoz, hogy egyáltalán szeszfőzdét lehessen nyitni. Másfél évnyi keresgélés után végül a 686 Broadwayen kötöttünk ki" – mondta Andrew Merinoff, a Great Jones Distilling Co. projektmenedzsere.
A helyiség, amelybe a lepárló beköltözött, teljesen robbanásbiztos. A levegőt kilencven másodperc alatt ki lehet szívni belőle, így az egyik legbiztonságosabb lepárlóhelyiségnek számít a világon.
Bár a lepárlás az újonnan megnyitott üzemben történik, a whiskey érlelése a New York állam északi részén található Black Dirtben kezdődött még öt-hat évvel ezelőtt.
"A whiskey az egyik legnehezebben elkészíthető szeszes ital – folytatta Merinoff. – Ez a munka lényegében szerelem."
A Great Jones Distilling Co. ötlete a Jose Cuervo-vezérigazgató, Juan Domingo Beckman fejéből pattant ki. A különleges szeszfőzde koktélbárnak, étteremnek, rendezvényteremnek és speakeasy bárnak is otthont ad.
Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant’s Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.
(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)
lepárló | első | whisky | new york | üzem | szesztilalom
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!