Rosszabb programot is el tudunk képzelni, minthogy a Clark Ádám tér tetején, a Lánc-hídat, a szikrázó Dunát és a varázslatos pesti házfalakat belátva elkortyoljunk pár olyan isteni koktélt, hogy szinte megszólal. Rosszabbat sokat el tudunk képzelni, jobbat elég keveset. Elmentünk a Leo Rooftopba és végigkóstoltuk a bár boszorkánykonyhájának legújabb, éteri utazásra hívó koktéltételeit.
A Leo Rooftopba már megérkezni is teljes átlényegülés: ahogy a lift kinyílik a nyolcadik emeleten, mintha nem csak a Clark Ádám tér és a Fő utca nyüzsgésétől emelkedtünk volna feljebb, hanem hangulatban és életérzésben is megtörténik a nyolcszintes ugrás.
Ahogy kilépünk a liftből, finoman duruzsoló zene és kényelmesen meghitt magasélet köszönt, na meg a bámulatos panoráma és az a fajta póz nélküli, laza kiöltözöttség, aki a helyet és önmagát tiszteli meg.
A legmagasabb szintű rooftop-élményt pedig még magasabb szintre emeli a Leo finoman megkomponált signature koktélkínálata, melyben a materiális hozzávalókat éteri analógiák szövik át.
"A Leo Signatures menünek több lényege van:
analógiás gondolkodás szerint megjelenít hét bolygót, amely magában hordoz hét világot is.
Számunkra ez a koktélsor spirituálisan is többet jelent; hiszünk abban, hogy nem mindegy, milyen gondolattal és hogyan készítünk el egy italt. De természetesen ezt nem akarjuk másokra erőltetni; ezeket az információkat úgy is át tudjuk adni a vendégnek, hogy nem is tudja, csak elfogyaszt egy koktélt
– meséli a Leo Signatures „spiritisztája”, Dreghiciu Gábor bármenedzser.
A koktélsor a következő hét bolygót és hét világot, ezzel egy analógia mentén pedig emberi tulajdonságot jelenti: a Hold az önérzetünk, a legalsó világ, a poklok világát jelképezi, innen indulunk felfelé.
A Holdat követi a merkuriális gondolkodás koktélja, majd haladunk a vénuszi érzelmek felé, elérünk a Naphoz, ami mi magunk vagyunk, belekortyolhatunk az akaratunkat gintonic-kal és kókuszvízzel körülíró Mars felé, elérünk az ember létet tömjénes jegyekkel körülölelő jupiteri térbe, végül pedig időben is elhelyeződünk a Szaturnusz által.
Minden italban van valami, ami harmonizálja ezeket a rendszereket, csakrákat; ez lehet egy szesz, egy fűszer vagy valamilyen más összetevő
– magyarázza Gábor, miközben sorra érkezik elénk a koktélosított Naprendszer. Az italok tálalása már önmagában esztétikai csillagos ötöst érdemel; mindegyik koktél önálló vizuális karakterrel rendelkezik, amelyek közt olyan bátor megoldásokat is láthatunk, mint a tiki-poharakat újragondoló, egyedi kerámia a Hold koktélnál – ami akár nagyon bénán is elsülhetett volna, ehelyett viszont tökéletes és stílusos.
A koktélsoron végighaladva teljesen biztosak vagyunk benne, hogy mindenki megtalálja köztük a számára tervezett, hozzá legjobban illő italt – viszont úgy érezzük, hogy valamiképp
a felépítettség miatt szinte bűn csak egy kedvenc koktélból többet kérni úgy, hogy a többi hatot nem kóstoljuk meg, annyira egymásra épül az italsor.
Az isteni italokhoz pedig remek fogásokat is kérhetünk:
apró hamburgerek (vega verzióban főleg pazar), kis nyársak és egyéb finom falatok várnak, ha a bolygóközi koktélutazás közben megéheznénk.
Egy esélyed van egy vendégnél: olyan élményt kell nyújtanod számára, mintha életedben először és utoljára szolgálnád ki
– vallja Gábor és ez a filozófia az egész Leo-élményre a lehető legszebben áll.
Mi minden szempontból csak ajánlani tudjuk a Leo Rooftopot: olyan égi együttállás valósul itt meg, amivel egy röpke délután alatt elfelejthetjük az elmúlt hónapok nehézségeit és egy jó társaságban, egy-egy fantasztikusan megkomponált itallal, a nyüzsgő várossal a lábunk előtt elemelkedhetünk a szürke hétköznapoktól. Minimum hét bolygónyit és nyolc emeletet.
(Fotók: Kőrösi Tamás)
tiki pohár | hold | spirituális | nagy sztori | koktél | hét bolygó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!