Hihetetlen, miből készülnek a nyár új slágerei, a legfrissítőbb italok, amikre csak vágyhatunk a kánikulában

A TikTokon számos konyhai trükköt és praktikát megtalálhatunk, ezek között bukkantak fel nemrégiben a különleges, a lekváros italok. Amilyen furán hangzik az új sláger, annál könnyebben elkészíthető.

A lekvárvíz tulajdonképpen nem más, mint egy limonádé, amit lekvárral ízesítünk. Ennek alkoholos változata a pezsgő alapú koktél, amely egészen hihetetlenül frissítő tud lenni a nyári kánikulában. Nincs szükség ugyanis hozzá másra, mint jégre, lekvárra és pezsgőre.

Használd a kedvenc lekvárodat!

A lekváros koktélról szóló videók már egymillió megtekintésnél járnak a TikTokon, így egyértelműen a nyár legnagyobb dobásának számítanak. Ráadásul elképesztően változatosan elkészíthetők, hiszen amilyen lekvárunk van otthon, azt használhatjuk hozzá. Zseniális az eper, a málna és a lime-os mangólekváros változat is.

@katchaomeow Reply to @jocelyn.mp4 genius idea and now my new summer drink ? #easydrinkrecipe ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

Az alapitalhoz keverj össze egy evőkanál lekvárt egy pohárnyi szódával! Ha kevésbé ízes, adj hozzá még több dzsemet! Ha egy pofonegyszerű koktélra vágysz, a vizet helyettesítsd behűtött pezsgővel!

 

@audreyakin Was running very late when i made this but worth the 90 seconds—it was delicious! #jamjar #cocktail ♬ original sound - Audrey Akin

Alternatívaként a limonádénkat könnyedén alkoholos koktéllá alakíthatjuk akkor is, ha kevés vodkát adunk hozzá. De remek párosítás lehet a szederlekvár bourbonnel vagy ginnel és a mangólekvár tequilával.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

lekvár | hőség | limonádé | kánikula | trükk | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom