Azt tudjuk, hogy mindenki süt és kenyeret eszik. No de mit iszunk?
Az Instagram és a koronavírus együttműködése megszülte a karanténpékeket, minden tele van kenyerekkel, pizzákkal, kenyerekkel, sütikkel, kenyerekkel és kovásszal. Azt már valamivel kevesebben osztjuk meg, hogy mennyit iszunk, pedig...
A hozzá legközelebb lévő szelektív üveggyűjtőt évente egyszer látom színültig megpakolva, méghozzá január elején, amikor a karácsony, a szilveszter és a kettő közötti egy hét miatt jelentősen megugrik a vörösbor, a komolyabb italok és a sörök mennyisége. Ilyenkor konkrétan kifolynak az üvegek a tárolóból, és vannak, akik a hulladékgyűjtőt is körbepakolják, mint karácsonyfát az ajándékokkal. Szóval évente egyszer látok ilyet, januárban.
Mióta viszont elkezdődött a karantén, legalább négy alkalommal volt dugig rakva az üveggyűjtő, és nem kell hozzá Sherlock Holmes-i deduktív gondolkodás, hogy rájöjjünk: sokkal többet iszunk, mint amúgy bármikor.
A karanténban minden hét karácsony.
A karanténpékek mellett nem ártana megalkotni a karanténmixerek fogalmát is, ugyanis jópáran sokalltak be a bor vagy sör kategóriától, és indultak meg a kevert italok felé. Amerikában a Google dobott ki egy listát arról, milyen italok receptjeire kerestek rá a legtöbbet, ez pedig az Old Fashioned lett.
Ez a nemes kevert ital a koktélok hőskorát idézi fel, relatíve egyszerű, nem barokkosan túlzó, és tökéletesen emlékeztet bennünket arra az időszakra, amikor még önfeledten lehetett ücsörögni egy bár pultjánál.
Ha elkészítenéd, mutatjuk a receptet:
Old Fashioned
90 ml whisky (szerintünk rozzsal magasan a legjobb), 1 teáskanál kristálycukor, 1 karika narancs, 1 nagy jégkocka, 2 csepp Angostura bitter, kevés szódavíz.
Tedd a cukrot a pohárba, cseppentsd rá az Angosturát és a szódavizet, keverd el őket! Tegyél egy nagy darab jeget a pohárba, majd jöhet a whisky! Ismét keverd meg az italt, majd egy vékonyka szelet narancshéjjal díszítsd!
recept | koktél | karantén | old fashioned | járvány | kenyér
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!