Ezek most Magyarország legjobb vidéki éttermei

Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idei megjelenésével végre bebizonyosodott, hogy mindegy, merre indulunk az országban, díjnyertes vendéglátóhelyekben biztosan nem lesz hiány.                                                                                                                      

Tata, Esztergom, Encs, Tura, Villány, Balatonfüred, Balatonszemes, Csopak, Dánszentmiklós, Balatonszőlős

– ezek a települések adnak otthont a tíz legjobb vidéki étteremnek, valamint az év szerethető éttermének is.

A vidéki magyar éttermek izgalmas szárnyalását a Michelin Guide francia étteremkalauz tavalyi megjelenése már bebizonyította, hiszen első alkalommal történt meg, hogy számos vendéglátóegység helyet kapott benne a fővároson kívül is.

Ezen éttermek nagy része természetesen szerepel az Audi Dining Guide TOP 10 Vidéki Étterem listáján is, élén a tavaly két Michelin-csillaggal jutalmazott tatai Platán Gourmet-val, mely egyben az év étterme is lett 2023-ban.

Az egy Michelin-csillagos esztergomi 42 Restaurant, és a Bib Gourmand-díjjal kitüntetett Anyukám Mondta, Kistücsök Food&Room és Mór24 is előkelő helyen végzett a kalauzban.

Rajtuk kívül természetesen akad még számos gyöngyszem szerte Magyarországon, a vidék legjobbjait a tatai Platán Bisztró, a turai Clarisse Étterem, a villányi Sauska 48, a dánszentmiklósi Botanika, a csopaki Resti by Laurel valamint a Balaton-felvidéken található Casa Christa is méltón képviseli.

A top 10 vidéki étterem az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:

  • Platán Gourmet (Tata) – Év étterme 2023
  • 42 Restaurant & Bar (Esztergom) – Év innovatív konyhája 2023
  • Platán Bisztró (Tata)
  • Anyukám Mondta (Encs)
  • Clarisse Étterem (Tura)
  • Sauska 48 (Villány)
  • Mór24 (Balatonfüred)
  • Kistücsök Food&Room (Balatonszemes)
  • Csopaki Resti by Laurel (Csopak)
  • Botanica (Dánszentmiklós)

Az év szerethető étterme:

  • Casa Christa

A djíazottakról és a gáláról itt lehet bővebben olvasni.  

 

 

 

dining guide | gasztronómia | vidék | legjobbak | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom