Ezekben az országokban biztosan nem néznek rád furán, ha húsmentes fogást kérsz

Ha az egyes országok nemzeti konyháját nézzük, sok helyen nehéz elképzelni egy-egy főfogást hús nélkül. Azonban ez nem mindenhol van így. Több olyan régiót is találunk, ahol vallási vagy agrikulturális okokból többségben találjuk a növényi ételeket.

Az Asher & Lyric utazási blog ezeket az országokat gyűjtötte össze azt vizsgálva, mekkora a lakosság körében a vegánok és a vegetáriánusok aránya, hol számolhatunk évi egymillió turistára a legtöbb húsmentes étteremmel, és mennyi gyümölcs, zöldség, hüvelyes, hús és hal jut egy főre. Mindebből kialakult a harminchét országot felsorakoztató Vegán Utazási Index.

A tabella élén mi mást, mint Indiát találjuk,

ahol nemcsak rengeteg a vegetáriánus, de ezt az életformát van is mire alapozniuk, ugyanis az országban könnyebb gyümölcshöz és zöldséghez jutni, mint húshoz vagy tenger gyümölcseihez.

A második helyen Mexikó áll, ahol különösen a gyümölcsök és hüvelyesek kínálata gazdag, majd Brazília jön, ahol szintén magas a vegetáriánusok száma, emellett igazán meggyőző a vegetáriánus és vegán éttermek száma is.

Az Egyesült Királyság a tizenharmadik helyen áll, míg az Egyesült Államok a huszonkettedik lett, Ausztrália pedig a huszonkilencedik. A vegáknak a legnehezebb dolguk Lettországban van, miután ott nagyon kevés a kimondottan húsmentes étterem. Ugyanakkor Dániában és Litvániában sincs könnyű dolga azoknak, akik kerülik az állati ételeket.

Az első tíz helyezett:

  • India
  • Mexikó
  • Brazília
  • Vietnam
  • Izrael
  • Kína
  • Görögország
  • Thaiföld
  • Szlovénia
  • Olaszország

És az utolsó tíz:

  • Lettország
  • Dánia
  • Litvánia
  • Franciaország
  • Norvégia
  • Dél-Afrika
  • Portugália
  • Spanyolország
  • Ausztrália
  • Finnország

Nem véletlen, hogy az egyik top tízes országban találjuk a világ első, teljesen vegán szálláshelyét, de a Balaton első vegán éttermének a kínálatában sem kell csalódnunk.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash)

ételek | országok | úti célok | vegetáriánus | vegán

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom