Egy borkedvelőnek nincs relaxálóbb program, mint borozás és beszélgetés barátokkal, a kedvessel szabadtéren, egy hangulatos teraszon, kertben. Mi is hiszünk a bor és a jó társaság rekreációs erejében, a roppanós fehérek, szelíd rozék, pimasz vörösök vonzerejében, ezért összeválogattunk öt hazai, nyáresti tételt, amelyekkel könnyen kezdődhetnek a sztorizások, nosztalgiázások és az új történetek is.
St. Andrea, "Szeretettel" Egri Rosé Cuvée 2019
Akik az igazán gyümölcsös, mégis hosszabb lecsengésű rozékra esküsznek, kedvelni fogják az egri St. Andrea 2019-es cuvée-jét. Színében ennél nyáriasabb nem is lehetne, illata hiába könnyed, rózsás, meglep az első korty, hiszen komplexebb a vártnál. Remek kísérője lehet egy tapasozós, salátázós, nevetős estének.
Gróf Degenfeld, Muscat Blanc 2019
Hagyománytisztelő tétel, amivel nekünk már sikerült kevésbé boros barátot is jobb belátásra bírni, és egy palack társaságában végigbeszélgetni egy nehéz nap éjszakáját. A családi borászat a tarcali Terézia és a Galambos dűlőkről válogatta a szőlőt ehhez a félszáraz tételhez, mely 12,4 g/l természetes maradék cukrot tartalmaz. Selymes és bodzás, halételek mellé telitalálat, pláne, ha azok szabadtűzön, faszénen készülnek.
Jásdi, Lőczedombi Olaszrizling, 2018
Ez a csopaki erősen ásványos olaszrizling nem egy behízelgős fajta. Aki viszont szereti a fajtát, és szívéhez közel állnak a balatoni borok, értékelni fogja a homokköves dombról készült rizlinget. Jásdiék alap olaszrizlingjei is mindig kellemesek, de ez a dűlős tétel akár különleges alkalmakra is elővehető. Elgondolkodtató, kicsit almás, néhol zöldteás, barackos savakkal, amiket lágyít a mandulás zamat.
Németh János, Kadarka 2018 Szekszárd
Senki sem mondta, hogy nyáron nem lehet vöröset inni! Mi több, vannak olyan fajták, amelyek nagyon jólesnek egy filozofálós, húsz fok alatti nyári éjszakán. Éppen ilyen Németh János élettelteli 2018-as kadarkája, amit a leggyümölcsösebb állapotában palackoztak le. Friss, barátságos, mellesleg igazi gasztrobor, ami egy kraftosabb húsétel mellett is megállja a helyét.
Sauska, Rosé 2019
Fehérbor-technológiával készült a villányi rozé, amit minden évben tárt karokkal várnak a műfaj rajongói. A hazai mezőnyben mindig az egyik legmegbízhatóbb nyári bor, ami önmagában fogyasztva is élmény, de nem eretnekség, ha lazítunk rajta egy kis buborékkal. Merlot–kékfrankos–syrah–cabernet franc gyümölcsös tánca ez a bor, ami szakítván az eddigi piros címkével, idén rózsaszínre váltott. Hogy ez bújtatott tisztelgés a provance-i régió előtt, vagy csak az arculat frissítése, az mindegy, az idei Sauska tétel is üde és szerethető.
A Bortársaság üzleteiben mindegyik bort beszerezheted, és ha már ott vagy, gyűjtsd be a Roadster magazin legújabb számát is, ugyanis kapható a boltjaikban!
fehér | németh jános | jásdi | jásdi pince | borkultúra | rozé
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!