A fagyi drágul, de még mindig nagyon népszerű. Az Order Bird pénztárgép-szolgáltató a 2023-as aktuális fagylaltjelentéséhez Németország, Ausztria és Svájc összesen több mint ötezer vendéglátóhelyének anonimizált pénztárgépadatait elemezte a 2020 és 2023 közötti időszakra vonatkozóan.
Németországban egy gombóc jelenleg átlagosan 1,80 euróba (690 forintba) kerül, harminc centtel többe, mint három éve. A tartományok közötti összehasonlítás azt mutatja, hogy Berlin a legdrágább a maga kéteurós (767 forintos) gombóconkénti árával. Aki viszont több gombócot szeretne élvezni ugyanannyi pénzért,
az Szász-Anhaltban jár a legjobban.
Ott a fagylalt ára jóval az átlag alatt van, 1,29 euró (495 forint) gombóconként. A fagylaltrajongóknak Ausztriában kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk: arrafelé egy gombóc jelenleg 1,94 euró körüli (2020-ban még 1,65 euró volt) – írja a VIMOSZ-ra hivatkozva a turizmus.com.
Bár minimálisan csökkent az ára az előző évhez képest, de a frissítő nyári finomság Svájcban a legdrágább:
jelenleg egy gombóc fagylalt körülbelül 2,20 svájci frankba kerül (ami 883 forintnak felel meg).
A svájciak kényeztetik magukat viszont a legnagyobb adagokkal. A németek átlagosan 1,50 gombóc/rendelés mellett döntenek, amikor fagylaltozóba mennek és míg ők nem tudnak dönteni egy vagy két gombóc között, addig az osztrák fagylaltrajongók átlagban két gombócot rendelnek.
A legtöbb fagylaltkelyhet és ostyát azonban Svájcban fogyasztják: ott jelenleg átlagban 2,20 gombócot kérnek a pultnál.
(Forrás: Turizmus.com, fotók: Getty)
gomóc | fagylalt | ár | Svájc | fagyi | legdrágább
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!