A kisüzemi sörök az egész világon népszerűek, nemkülönben a taproomok, ahol a főzdék maguk mutatják be a slágersöreiket és az újdonságokat. A francia Raffinerie Brewery olyan vonzó sörözőt húzott fel, hogy minden Le Corbusier-rajongó megnyalja a tíz ujját.
Nem mondunk újat vele, hogy a craft söröket leginkább a rusztikusabb indusztriál stílushoz kapcsoljuk, ezért jóleső, ha teljesen más dizájnt kap egy márka. A hazai taproomok és kézműves sörözők között is akadnak kifejezetten vagányak, most mégis egy egyedi francia sörbárt mutatunk be.
Sehol egy terméskő fal, piros bőr, neonfelirat, helyette a francia modernizmus legnagyobbjainak stílusjegyeit és színeit vette alapul a megbízott UN Studio.
Jean Prouvé, Le Corbusier és Mathieu Matégot (Gutfreund Máté) magyar származású francia tervező inspirálta őket, és semmiképp nem akartak klisékben gondolkozni.
Megszületett a Raffinerie Brewery egyedi lyoni bárja.
Bátor naranccsal, citromsárgával, meglehetősen sokféle betonfelülettel és a brasserie hangulatot erősítő olykor fel-felbukkanó márvánnyal. A söntés központi szerepet kapott, húsz csapról mérik a kisüzemi IPA-kat, stoutot és a többieket.
Amiért minket különösen megfogott a kialakítás és a formavilág, az talán a nosztalgia. Beugrott az egykori Deák téri Mávaut autóbuszpályaudvar épületegyüttese (a mai Design Terminál), mi több, az "északi pavilon" egy popkulturális kapcsolódása is: a 2015-ös Liza, a rókatündér című film csudapesti burgerezőjének dizájnja.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Aurélien Aumond)
interior design | modernizmus | franciaország | Le Corbusier | Lyon | sörfőzde
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!