A Le Bristol frissen megnyílt pincéjében a világ legjobb sajtjait lehet megkóstolni.
A sajtpince létrejöttében a szálloda a díjnyertes sajtkészítővel, Marie-Anne Cantinnal dolgozott együtt, akinek a segítségével olyan szezonális sajtválasztékot tudtak összeállítani, amelynek egy részét a Le Bristol konyhájában készítik. A szálloda séfje ugyanis időnként saját receptjeivel gazdagítja a sajtok választékát.
Igazi kuriózumnak számít a sózott vajas camembert, amelyet calvadosban pácolnak és zsemlemorzsával borítanak be.
A pincehelyiségben tökéletes a páratartalom, az ott elhelyezett sajtok csodálatosan tudnak érlelődni.
Ráadásul a szálloda vendégei is szívesen részt vesznek a kóstolókon, melyeken nemcsak sajtokkal, hanem különleges kenyerekkel, csokoládékkal és prémium borokkal is találkozhatnak.
Nem ez ugyanis az első alkalom, hogy a Le Bristol a gasztronómia világában az áltagosnál kicsit messzebbre evez. A luxushotel 2019-ben saját lisztmalommal és kézműves pékséggel örvendeztette meg a látogatóit, majd 2020-ban egy kisebbfajta csokoládégyárat is létrehoztak Julien Alvarez főcukrász segítségével. Mindez akkora siker volt, hogy csakhamar megnyitották a borospincéjüket is, amit most a sajtok számára kialakított részleg tesz teljessé.
(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Benoit Linero)
franciaország | bor | csokoládé | sajtkóstoló | le bristol | kézműves sajt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!