Az alkoholmentes koktélok világa rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. A hétvége tökéletes alkalmat ad a kísérletezéshez, melyhez mutatunk is három különleges receptet.
Ghia
A shakerbe halmozzunk jeget, öntsünk rá 15 ml Ghiát, 30 ml vérnarancslevet, 7 ml citromlevet és ugyanennyi cukorszirupot! Rázzuk össze alaposan, majd öntsük koktélpohárba! Vékony narancsszelettel díszítsük!
Proteau
Egy magasabb pohár aljára jeget adagolunk, majd összekeverünk 15 ml Proteau-t 120 ml szódával. Keverjük meg, majd egy szál rozmaringgal és citromhéjspirállal díszítsük!
Toddy
Egy hőálló pohárba tegyünk 60 ml Lyre alkoholmentes narancslikőrt, majd ugyanennyi, forrásban lévő vizet öntsünk rá! Keverjünk hozzá egy teáskanál mézet, díszítésként pedig csillagánizzsal és egy szelet grapefruittal kínáljuk!
A Roadster ajánlata
A nyári koktélszezontól egy ideje már elköszöntünk, de ez még nem jelenti azt, hogy télen ne kortyolgathatnánk el egy-egy szívmelengető italkülönlegességet. Vagy ha az International Drinks szokásos listájából indulunk ki, akkor egy klasszikust – merthogy a világ legnépszerűbb koktéljainak élmezőnyét továbbra is a jól megszokott kreációk vezetik. Ha pedig rendkívül egyszerű pezsgőalapú koktél receptjei közül válogatnál, amelyek semmilyen tapasztalatot nem igényelnek, sőt, különleges eszközökre sincs szükség elkészítésükhöz, akkor ezeket ajánljuk.
alkoholmentes | koktél | recept | gasztronómia | ital
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!