Eric Adjepong séf receptje egészen különleges, ugyanis a klasszikus frittatát spenótos-bazsalikomos pesztóval és füstölt lazaccal teszi még ízesebbé.
Hozzávalók a spenótos-bazsalikomos pesztóhoz:
- 1 2/3 csészényi friss bazsalikomlevél durvára aprítva
- 1/2 csészényi friss spenót durvára aprítva
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/4 csésze olívaolaj
- 3 evőkanál friss citromlé
- 1 1/2 evőkanál pirított fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma durvára vágva
- só
Hozzávalók a frittatához:
- 8 nagy tojás
- 1/4 csésze tej
- 1 közepes vöröshagyma, felkarikázva
- 1 zacskó rukkola
- 17 dkg friss lazac felkockázva
- 12 dkg friss kecskesajt
- 3 szelet füstölt lazac
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csokornyi kakukkfűlevél
- 1/2 teáskanál csilipehely
- só, bors
Elkészítése:
- Elsőként a pesztót készítjük el. A bazsalikomot, a spenótot, az olajat, a sajtot, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát turmixgéppel homogén állagúra turmixoljuk, ízlés szerint sózzuk.
- A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. Egy kis tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, a pesztót, és elkeverjük. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a felkarikázott vöröshagymát, a kakukkfüvet, valamint a csilipelyhet. Amikor a vöröshagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a rukkolát, és 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk.
- Ráöntjük a tojásos keveréket, majd eloszlatjuk rajta egyenletesen a friss lazacot és a morzsolt kecskesajtot. A sütőbe tesszük, és nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Mielőtt felszeleteljük, 5 percig pihentetjük. Tálaláskor füstölt lazacot teszünk a tetejére.
Szintén remek villásreggeli lehet a quiche, amelyen ha csavarunk egyet, ratatouille tölteléket kap, így egyetlen ételben találkozhat két ikonikus francia fogás.
(Forrás: Food & Wine, fotók: Getty Images)
frittata | gyors étel | villársreggeli | rukkola | lazac | sült tojás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!