A Lamborghini manapság nemcsak szuperautókat gyárt, hanem kézműves mézet is, melyet karácsonykor osztanak szét az alkalmazottak között.
A Motor1.com szerint az olasz autógyártó Sant'Agata Bolognese-i központjában már néhány éve mézet is előállítanak. Ez azonban nem kerül kereskedelmi forgalomba, így aztán
tényleg nehezebb hozzájutni, mint az új Huracán Sterratóhoz.
A Lamborghini Parkban még 2016-ban alakítottak ki egy méhészetet, mely mára már tizenhárom kaptárnak és mintegy hatszázezer méhnek ad otthont. Ráadásul két kaptárját kamerákkal, mérlegekkel és méhszámlálókkal is ellátták, ezek pedig lehetővé teszik a kutatók számára, hogy vizsgálják a méhek virágpor és nektárgyűjtését, valamint nyomon tudják követhetni viselkedésüket is.
A társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított projekt célja az, hogy
a méhészetből gyűjtött adatok segítségével a kutatók jobban megértsék, hogyan hat a rovarokra a klímaváltozás.
A Lamborghini méhei évente körülbelül négyszázharminc kilogramm mézet termelnek. A tetemes mennyiség ellenére a márkának nem áll szándékában élelmiszeripari részleget alapítani, az előállított mézet minden évben karácsonyi ajándékként osztják ki az alkalmazottak között.
Nem a Lamborghini az egyetlen autógyártó, amely mézben is utazik. A Volkswagen másik márkája, a Porsche nemrégiben bővítette saját méhészetét, mely így hárommillió méhnek ad otthont. Hasonlóképpen jár el a Bentley és a Rolls-Royce is, melyek saját márkás mézei meg is vásárolhatók.
(Forrás: RobbReport, fotók: Lamborghini)
luxusautóm | méz | méztermelés | autó | lamborghini | méhészet
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!