Belgiumban megtalálták a módját, hogyan lehet kicselezni az éttermi szabályokat

Ki is mozdul a vendég, meg nem is.

A belgiumi korlátozások tiltják a beltéri éttermi étkezést, a helyek kizárólag szabadtéren vagy elvitelre szolgálhatnak fel ételeket. A Matthias and Sea viszont megtalálta a kiskaput: annak érdekében, hogy a lezárás alatt is folyamatosan teljesüljenek a megrendelések, lakóautóban szolgálja fel a fogásait.

A vendégek odagurulhatnak az étterem elé a saját járművükkel, vagy akár bérelhetnek is egyet. A felszolgálók természetesen maszkban viszik ki a megrendelt ételt.

Mattia Collu tulajdonos elárulta, hogy az ötlet akkor pattant ki a fejéből, amikor kiszállítást végzett a Tarcienne nevű faluban lévő étteremének környékére. "Sok szép lakóautót láttam. Butaságnak tartottam, hogy az embereknek otthon kell enniük, amikor a parkolónkba is eljöhetnek. Arról nem beszélve, hogy elkerülhető lenne a csomagolás is" – mondta Collu.

A vendégek leginkább a tenger gyümölcseire épülő menüből választhatnak, a rendelést SMS-ben adhatják le. "A szolgáltatás lehetővé teszi számunkra, hogy kiszabaduljunk egy kicsit otthonról, és eltöltsünk egy kis időt gyermekek nélkül, ami nagyon jó" – mondta az egyik elégedett vendég.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Todayonline, fotók: Unsplash)

 

ötlet | korlátozások | van | szabály | vendéglátás | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom