Nem mindennapi minőségellenőr teszteli egy skót whiskygyár italait

Nem véletlenül tartja azt a mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A Grant's Whisky egy csodaszép és igen képzett kutyát alkalmazott minőségellenőrzési szakértőként, hogy segítsen a szeszfőzdének még jobb italokat készíteni.

Rocco, a mindössze egy éves cocker spániel a skóciai Grant’s Whisky-nél kezdett el dolgozni minőségellenőri pozícióban.

Feladata, hogy kiszűrje az esetleges hiányosságokat a fahordókban, és jelentse közvetlen felettesének, Chrisnek az érzékelt problémát.

–  A fa természetes anyag, a whisky lepárlása pedig szerves folyamat, ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy miden feltétel adott ahhoz, hogy tökéletes whisky készüljön a tölgyfahordóban – nyilatkozta Chris Wooff. Hozzátette: a Roccóhoz hasonló kutyák szaglása negyvenszer erősebb, mint az emberé, ezért rendkívül jól tudják detektálni a megváltozó körülmények miatt átalakuló illatokat.

A kutyát egy többkörös interjúztatást követően választották ki és képezték ki a feladatra. Az orrával minden olyan illatot érzékel, ami a whisky érlelésével kapcsolatban nem megfelelő, azaz rossz folyamatokra vagy nem ideális körülményekre enged következtetni. Rocco szuperereje, hogy rövid idő alatt nagyon sok hordót analizálni tud a szaglásával, így igen hatékony tagjává vált a csapatnak.

Rocco munkakörülményeit sokan megirigyelhetnék, hiszen teljes ellátást és lakhatást is biztosított számára munkáltatója. A spániel a szeszfőzde mellett él egy egyedi kialakítású kennelben, ahol meg tud piheni két műszak között.

Az első emberek, akik az amerikai kontinensen letelepedtek, valószínűleg kutyáikkal együtt érkeztek – állapította meg a kutyák háziasítását vizsgáló új kutatás, amit többek között azért is osztunk meg, mert ennél remekebb alkalom ritkán adódik, hogy rengeteg kutyás fotót tehessünk egy cikkbe, kérjük, hogy nézd el nekünk.

(Fotók: Scot Richmond)

teszt | szeszgyár | ellenőr | whisky | minőség | Skócia

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom