A kukorica az egyik legsokoldalúbb szezonális alapanyag, ami minden alkalommal a nyarat juttatja az eszünkbe. A csemegekukorica tényleg változatosan felhasználható, hiszen remek leveshez, salátába és vegetariánus főétel összetevőjeként is megállja a helyét.
A nyár utolsó napjaiban maxoljuk ki a kukorica-szezont három olyan zseniális étellel, ami harminc perc alatt elkészíthető!
Klasszikus kukoricaleves
Hozzávalók:
- 6 szelet bacon kis csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 30 dekagramm burgonya apró kockákra vágva
- 1 liter alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl
- 3 csészényi frissen főtt kukorica
- 1 deci tejszín
- 10 dekagramm cheddar
- só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépés: Egy nagy fazékban közepes lángon ropogósra sütjük a bacont, majd egy tányérra tesszük és félrerakjuk. A bacon zsírjában üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Második lépés: A lisztet elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, behabarjuk vele a levest, majd hozzáadjuk a kukoricát, a reszelt cheddar sajtot és a bacont is. 2-3 perc alatt a sajt elolvad, ekkor levesszük a tűzről. Apróra vágott metélőhagymát hintünk rá tálaláskor.
Grillezett kukorica saláta
Hozzávalók:
- 4 cső kukorica grillezve, feldarabolva
- 1 nagy marék pirított dió vagy pisztácia
- 1 kis csokor bazsalikom
- 1 kis csészényi reszelt parmezán
- ½ lime leve
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 zacskó rukkola
- pár szem koktélparadicsom kettévágva
- só, bors
Elkészítése:
Első lépés: A kukoricát grillen vagy sütőben megsütjük.
Második lépés: A kukoricaszemeket egy éles késsel levágjuk a csutkáról és egy nagy tálba tesszük. A pirított olajos magvakat kissé összezúzzuk, a bazsalikomleveleket széttépkedjük.
Harmadik lépés: Minden további hozzávalót a tálba tesszük, alaposan elkeverjük és ízlésünk szerint savanyítjuk a lime levével. Sózzuk, borsozzuk, ha szükségesnek érezzük. Frissen fogyasztjuk.
Kukoricás cukkini tócsni
- 45 dekagramm cukkini lereszelve
- 1 cső kukorica
- 1 kis fej vöröshagyma felkockázva
- 2 tojás elkeverve
- só, bors, fokhagyma, frissen aprított petrezselyem
- 1/2 csészényi parmezán
- 3/4 csészényi liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Első lépés: A lereszelt cukkinit megsózzuk, picit pihentetjük, a levét kinyomkodjuk.
Második lépés: Egy tálban összekeverjük a kinyomkodott cukkinit a kukoricaszemekkel, a felaprított vöröshagymával, a tojással. Ízlésünk szerint fűszerezzük, majd hozzákeverjük a lisztet és a parmezánt.
Harmadik lépés: Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk. Kanállal merítünk a cukkinis masszából és a forró olajra tesszük. Kissé lelapítjuk és aranybarnára sütjük oldalanként 2-3 perc alatt.
Negyedik lépés: Frissen fogyasztjuk, fűszeres görög joghurtos mártogatóssal tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
leves | vegetariánus étel | kukorica | nagy sztori | saláta
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!