Egyetlen konyhai praktika és többé nem öntöd ki a kukorica főzővizét

Július közepén javában tart a kukoricaszezon. Az ízletes, roppanós finomságot grillezve és főzve is elkészíthetjük. Ha ez utóbbi mellett döntünk, egy ajándékot is kapunk a puha kukorica mellé: a főzővizet.

A kukorica főzővizében az aromák mellett keményítő is megtalálható, amelyet remekül felhasználhatunk szószok sűrítéséhez és emulgeálásához, hiszen ennek köszönhetően sokkal szebben megtapad majd a tésztán. Ráadásul a szósz egészen különleges ízvilágot is kap.

A sós kukoricavíz gyakorlatilag bármilyen tésztaszósz elkészítéséhez használható, de különösen jól illik a paradicsomos, csilipelyhes, pecorinós és parmezános változatokhoz.

Természetesen nem kell sokat felhasználni belőle, egyetlen evőkanál elegendő a hihetetlen ízbombához.

Mégis a grillezés mellett döntenél? Összeállításunkban három olyan megoldást mutatunk, amiért mindenki rajongani fog.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

trükk | praktika | tészta | tipp | tésztaszósz | kukorica

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom