Krémesen lágy gombás pennével dobd fel a napod!

Igazi őszi tésztaéltelt kapunk akkor, ha tejjel felturbózott siitake és erdei gombás pennét készítünk. Az étel ráadásul rekordgyorsasággal asztalra tehető, egy fárasztó munkanap után is könnyedén elkészíthető.  

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál növényi olaj
  • 5 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 250 gramm friss siitake gomba, feldarabolva és vékonyra szeletelve
  • 500 gramm erdei gombas vékonyra szeletelve
  • 1/2 evőkanál sima liszt
  • 2 csésze alacsony zsírtartalmú tej
  • fehér bors
  • 375 gramm penne
  • 1 teáskanál sótlan vaj
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

  1. Hevítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben! Adjuk hozzá az újhagymát és a fokhagymát, és pirítsuk két percig! Közben szokás szerint főzzük meg a pennét!
  2. Tegyük bele a siitake gombát, takarjuk le, és időnként megkeverve pároljuk öt percig, vagy amíg meg nem puhul!
  3. Adjuk hozzá az erdei gombát is, és sózzuk-borsozzuk ízlésünk szerint! Fedő alatt pároljuk, időnként megkeverve, öt percig!
  4. Amikor a gomba nedvessége elpárolgott, szórjuk meg a liszttel, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, és főzzük öt percig, amíg a szósz be nem sűrűsödik!
  5. Keverjük össze a lecsöpögtetett tésztát és a gombás szószt, tálaláskor szórjuk meg parmezánnal!

Ez is érdekelhet:

Ez a glutén- és tejmentes banánkenyér garantáltan feldobja a reggelt

A legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.

(Fotó: Getty Images)

vegetáriánus | gasztronómia | olasz étel | olasz recept | olasz konyha | penne

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom