Így készül az egyik legfontosabb fogás III. Károly koronázására

A koronázási pitében spenót, szójabab és tárkony is van.

A hagyományoknak megfelelően a Buckingham-palota megosztott egy receptet azon fogások közül, amelyek III. Károly és Kamilla koronázási ünnepségére készülnek.

A Coronation Quiche vagyis a koronázási pite egészséges és húsmentes.

A fogást maga a király és hitvese választotta ki, a receptet pedig Mark Flanagan királyi séf dolgozta ki, hogy az ünnepségek központi fogásaként szolgáljon az Egyesült Királyságban és a Nemzetközösségben. Legfontosabb alanyaga a spenót, a szójabab, a sajt és a tárkony, nagy előnye pedig, hogy

hidegen és melegen is fogyasztható például salátával vagy újburgonyával.

Hozzávalók a tésztához

  • 125 gramm liszt
  • Csipet só
  • 25 gramm hideg vaj, kockára vágva
  • 25 gramm zsír
  • 2 evőkanál tej
  • vagy 250 gramm előre elkészített omlós tészta

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 125 milliliter tej
  • 175 milliliter tejszín
  • 2 közepes tojás
  • 1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
  • só, bors
  • 100 gramm reszelt cheddar sajt
  • 180 gramm főtt spenót enyhén összeaprítva
  • 60 gramm szójabab

https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=GmR9BaXWviY&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.finedininglovers.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Elkészítése:

Első lépés: A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a zsiradékot és addig morzsoljuk, amíg zsemlemorzsa-szerű állagot nem kapunk. Ezt követően apránként hozzáöntjük a tejet és homogén masszává gyúrjuk, amit aztán harminc-negyvenöt percig lefedve hűtőben pihentetünk.

Második lépés: A tésztát nagyjából öt milliméter vékonyságúra, kör formájúra nyújtjuk, belehelyezzük az előre kivajazott piteformába és további harminc percig pihentetjük.

Harmadik lépés: A sütőt 190°C-ra előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, babot vagy lencsét szórunk bele, hogy a súlya lenyomja a tésztát és tizenöt percig sütjük.

Negyedik lépés: A tejet, a tejszínt, a tojást és a fűszereket összekeverjük. A reszelt sajt felét rászórjuk a pitére, ráhalmozzuk az apróra vágott spenótot és a babot, majd leöntjük a tejes masszával. Rászórjuk a maradék sajtot. Sütőbe tesszük, húsz-huszonöt perc alatt aranybarnára sütjük.

Több quiche-receptet szeretnél? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek ötleteket osztunk meg.

(Forrás és fotó: Royal.uk)

koronázás | III. Károly | quiche | kamilla | pite

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom