Már csak másfél hét és megkoronázzák III. Károly királyt. A május 6-i eseményre lázasan készül az Egyesült Királyság és az uralkodói pár is, akik komolyan beleszólnak abba, mi szerepeljen az ünnepi menüsorban.
Két olyan étel van, amely Kamilla fia szerint nem szerepel majd a koronázási étlapon. Ez pedig a fokhagyma és a csili. Tom Parker Bowles, a The News Agents nevű podcastban beszélt arról, hogy a király hitvese nem szereti sem a csilit, sem pedig az intenzív, erős fűszereket, a fokhagymát pedig, ahogy fogalmazott,
társadalmi okokból, a kellemetlen lehelet megelőzése érdekében száműzik.
Kamilla fia beszélt arról is, a király felesége milyen ételeket kedvel, ezek szerint
kifejezetten szereti a halakat és a friss zöldségeket, különösen azokat, amelyeket a háztáji kertjében termesztettek.
Nem szokatlan, hogy a királyi család tagjai kerülik a fűszeres ételeket, hiszen azokért Erzsébet királynő sem rajongott. Sőt, az uralkodók és a személyzetük is arra törekszik, hogy az étkezések zökkenőmentesek legyenek, a fogások ne okozzanak kellemetlen gyomorpanaszokat, ezért többnyire tiltólistán vannak kagylók, a különleges húsok, az ismeretlen vizek, valamint a túl fűszeres és egzotikus ételek.
Ami viszont biztosan szerepelni fog a koronázási menüben, az a pite, amelynek pontos receptjét ebben a cikkünkben írjuk meg. A nagy napra egy egészen különleges whisky is készült, egy londoni szálloda pedig nem mindennapi utazási csomagot kínál a jeles alkalomkor.
(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)
koronázási menü. | király | károly | kamilla | koronázás | uralkodó
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!