Posztapokaliptikus pop-up vacsoraestre hív Keve Márton

Gázgyár kupolák, posztapokaliptikus világrend, a múlt és a jövő ételei. Keve Márton séffel érkezik májusban a Konyhakör 62. sorszámot viselő pop-up estje, az idő múlásának vacsorája.

A Konyhakör következő titkos vacsoráját átjárja egy alternatív világrend keresésének szándéka. A Bistro Echo ételsora – amelyet nem más, mint Keve Márton, a 101BISTRO head chefje álmodott meg – posztapokaliptikus szimbóluma az eddigi és a jövőben fogyasztandó ételeknek. A helyszín pedig szintén egy posztapokaliptikus világra reflektál:

egy üzemen kívüli ipari létesítményt foglalnak el a generátor háztól a kupolákig.

Az Óbudai Gázgyár a világháborúk előtti Magyarország történetét meséli el. Az épületegyüttes korának egy kiemelkedő mérnöki csúcsteljesítménye volt, a mai napig a múlt mementójaként áll. A gázgyár egyszerre szimbolizálja a múltat, a jelent és a jövőt – azaz az időt magát – ezért a menü tematikáját is az idő fogalma köré fonták. A fogások felépítése az emberi étkezési szokások elé tart görbe tükröt.

Ez a vacsora performansz a kezdeti gazdagság lassú felfedezését, a tékozlásba csapó jelent és a disztópikus jövő képét vetíti elő.

Betekintés az étlapba:

  • “ártatlanság”: Gargouillou a szezon zöldségeiből, gyógyfüvek és zöldségek aznap gyűjtve a budai hegyekből.
  • “felfedezés”: Nyúl & Mangalica dumpling, Jáde szósz
  • ”tékozlás”: OFC csirke, kaviár & crème fraîche
  • ”kényszer”: Avokádó & chapulines tostada
  • ”szükség”: Mizu shingen mochi
  • ”vég”: Citrom & társai

Május 5-én tehát négy órára bárki beléphet a „post space” korszakba, egy hűvös és szakrális kupola alá. A bár és a bisztró nyolcvan vendéget fogad ezen az estén – amelyre korlátozott számban még kaphatóak jegyek.

konyhakör | vacsoraest | 101 bistro | keve márton | óbudai gázgyár

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom