Utánajártunk öt közismert konyhai praktikának, kiderült, működnek-e

Öt népszerű konyhai trükkről rántjuk le a leplet, hogy vajon tényleg hasznosak-e, vagy teljesen feleslegesen épültek be a szokásaink közé, és már csak a lelkiismeretünk megnyugtatása miatt alkalmazzuk őket.

Olaj a tésztafőző vízbe, hogy ne tapadjanak össze

Reflexből löttyintünk egy kicsi olajat a tészta vizébe, pedig teljesen felesleges! Az olaj nem keveredik össze a vízzel, csak a felszínén lebeg, ezért a tésztáink végül szűrés után kapnak egy olajos filmréteget. Ettől aztán nem tapad meg rajtuk a szósz, mi több, gumissá válhat a pasta textúrája is. Vagyis ez a kis praktika haszontalan! Főzzük lobogó, sós vízben!

Ecet hozzáadásával könnyebb buggyantott tojást csinálni

A tökéletes buggyantott tojás egyik legfontosabb feltétele, hogy minél frissebb tojásokból készítsük el, a régóta a hűtőben várakozó darabokból sajnos nem lesz az igazi. Az ecetes trükk viszont remek, ugyanis az savassá teszi a vizet, kicsit leviszi a hőmérsékletét, és azonnal összerántja a fehérjét. Ugyanezt a hatást érhetjük el a citromlével is. Egy-két teáskanál bőven elég a vízhez!

A paprikának a magjában van az ereje, azokat kell eltűntetni belőle

Az a helyzet, hogy a paprika magjában annyira nincs is sok kapszaicin, sőt, van mikor egyáltalán nincs. Csípősségét az ereiben hordozza, ezért ha kicsit hatástalanítani akarunk egy erősebb paprikát, azoktól szabaduljunk meg!

Ha megmossuk a nyers húst, távoznak a baktériumok

Ez egyáltalán nem igaz. Mi több, sokan azt ajánlják, hogy semmiképp ne mossuk meg a húst, mert a felületén lévő esetleges baktériumok csak belekerülnek a mosogatóba, ahol a nedves közegben még jobban érzik magukat. A hőkezelt hús maghője viszont 60–62 fok fölé szokott emelkedni, így teljesen biztonságosan fogyaszthatjuk.

Ízesebb a fokhagyma, ha használjuk hozzá a nyomót, és úgy tesszük az ételhez

Érdemesebb inkább vékony szeletekre vágni, netán egy késsel összenyomni a fokhagymagerezdeket, mint a nyomóval tevékenykedni. Ha mégis azt használjuk, a hagymából érkező illóolajok odaéghetnek, és az egyenlőtlen darabok sem az igaziak. Szeletelve sokkal jobb!

Ez is érdekelhet:

Igazi olasz pastatippek és három isteni tésztaétel receptje

Öt emberből legalább háromnak kedvencei a tésztaételek. Megmutatjuk a mi favoritjainkat, melyek nem csak bezártság idején jönnek jól.

(Fotók: Unsplash)

konyhai trükk | főzés | főzési trükkök | konyha | legenda

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom