Ezzel az öt bombabiztos koktéllal ragyogtasd be az ünnepeket!

Nem kell mindenféle bonyolult, tojáslikőrhöz hasonló italt készítenünk ahhoz, hogy különleges alkoholokkal köszönthessük a karácsonyt. Vannak ugyanis olyan bombabiztos koktélreceptek, amelyek, bár valójában nem tipikus karácsonyi italok, mégis tökéletesen passzolnak az ünnepekhez.

Lássuk, melyek ezek!

Affogato Snowstorm

Hozzávalók:

1 gombóc vanília fagylalt
1 rész vodka
2 rész frissen főzött eszpresszó
2-3 csepp Angostura keserű
1 teáskanálnyi szárított kókuszdió

Elkészítése: Tegyünk egy gombóc fagylaltot a pohárba, öntsük fel vodkával. Az eszpresszóhoz keverjünk hozzá két-három csepp keserűt, majd öntsük rá a vodkás fagyira. Szárított kókuszreszelékkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Bloody Mary

Hozzávalók:

60 milliliter vodka
120 milliliter paradicsomlé
15 milliliter frissen facsart citromlé
8 csepp csiliszósz
4 csepp Worcestershire szósz
egy kevés fekete bors
egy csipet só

Elkészítése: Az összes hozzávalót összerázzuk egy jéggel teli shakerben, majd pohárba szűrjük és tálaljuk.

Sgroppino

Hozzávalók:

15 milliliter vodka
7,5 milliliter tejszín
45 milliliter pezsgő vagy Prosecco
2 gombóc citromos sorbet

Elkészítése: Az összes hozzávalót egy nagy tálban elkeverjük, az állaga akkor jó, ha sűrű, homogén, de folyós. Adagoljuk lehűtött poharakba, és díszítsük frissen reszelt citromhéjjal!

Patrón Silver Paloma

Hozzávalók:

45 milliliter Patrón Silver Blanco
90 milliliter grapefruitlé
15 milliliter lime lé
15 milliliter agave szirup
30 milliliter szénsavas víz

Elkészítése: A szénsavas víz kivételével minden hozzávalót egy shakerbe adagolunk és összerázzuk. Lehűtött Collins-pohárba öntjük, feltöltjük szódával, végül grapefruitszelettel díszítjük.

French 75

Hozzávalók:

45 milliliter Four Pillars Rare Dry gin
15 milliliter frissen facsart citromlé
75 milliliter brut pezsgő
másfél evőkanál porcukor

Elkészítése: Keverjük össze a citromlevet és a porcukrot egy shakerben, addig rázzuk, amíg a cukor fel nem oldódik. Adjuk hozzá a gint, rázzuk össze, és öntsük egy pohárba. Feltöltjük pezsgővel és röviden elkeverjük. Azonnal fogyasztjuk.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty)

recept | ital | koktél | tipp | karácsony

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom