A klubszendvics az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.
A klasszikus klubszendvics generációk óta fontos része a strandkultúrának. Ráadásul néhány egyszerű lépésben elkészíthető az alap szendvics, amit aztán további extra rétegekkel is felturbózhatunk.
Hozzávalók:
- 6 szelet toast kenyér pirítva
- 4 evőkanál majonéz
- 1 csomag szeletelt sonka
- 2 szelet sajt
- 4 szelet pirított bacon
- 1 paradicsom szeletelve
- 2-3 salátalevél megmosva és feldarabolva
- vaj
Elkészítése:
- A toastkenyereket vajjal megkenjük és serpenyőben megpirítjuk, majd elkezdjük a rétegezést.
- Az első rétegnél majonézzel kenjük meg a kenyér egyik oldalát, hogy aztán rátegyük a sonkát, a paradicsomot és a sajtot.
- A második rétegben a toast kenyeret követően jöhet újabb adag sonka, majd szalonna és saláta következik.
- Végül pedig egy szelet toastkenyérrel zárjuk a sort, hogy aztán az aranybarnára pirított szendvicset negyedekre vágjuk és fogpiszkálóval rögzítsük. Tökéletesre sült hasábburgonyával és ropogós savanyúsággal tálaljuk.
Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
(Fotó: Getty Images)
strandétel | tipp | klubszendvics | szendvics | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!