Az Amszterdamból induló KLM repülőgépekbe mostantól legalább fél százalékos arányban fenntartható kerozint töltenek, mivel ez plusz költséget jelent, ezért a KLM az út hosszától és a foglalt utazási osztálytól függően egy-tizenkét eurót számol fel jegyenként – közölte a KLM.
A közlemény szerint a rövidtávú, turista osztályú jegyeknél egy euró (360 forint) a plusz költség, míg tizenkét eurót a hosszútávú, üzleti osztályú utasok fizetnek. Ezt a foglalási rendszer automatikusan a jegy árához adja, a befolyó összeget kizárólag alternatív kerozin vásárlására fordítja a társaság.
Mindez a magyar utasokat is érinti, ugyanis a KLM naponta három járatot közlekedtet Amszterdamból Budapestre.
Közölték, a plusz költség elszámolására azért van szükség, mert a fenntartható kerozin előállítása nagyon korlátozott, így négyszer annyiba kerül, mint a normál kerozin.
A holland vállalat használt sütőolajból, vagy faipari melléktermékekből előállított üzemanyagot vásárol, a fél százalékos keveréshez szükséges mennyiséget már lekötötte.
Ugyanakkor jelezték, a fenntartható kerozin használata fontos, hiszen ez a teljes életciklusra vetítve legalább hetvenöt százalékkal képes a szén-dioxid-kibocsátást csökkenteni a hagyományos tüzelőanyaghoz képest.
Itt összegyűjtöttük a világ legbámulatosabb helyeit, amelyek csodálatos úti célok lehetnek páratlan csillaglesre, vadon élő állatok megfigyelésére és arra, hogy elvesszünk a lenyűgöző történelemben.
(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)
jegyek | fenntarthatóság | drágább | budapest | kerozin | KLM
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!