Kiderült, hogyan nyit Magyarország március elején

Kétlépcsős nyitás jöhet a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

Ha jók lesznek a számok, megindulhat a korlátozások óvatos, szakaszos lazítása, március elsejétől és április elejétől két fázisú nyitás jöhet – jelentette be Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: remélik, hogy a harmadik hullám elkerülhető lesz, a számok stagnálnak.

Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetni állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után. Tízmillió forint erejéig hitelt adnak a kis- és középvállalkozásoknak, három évig nem kell megkezdeni a törlesztést. Újraindítási gyorskölcsönt kapnak a kkv-k tízmillió forintig, amit három év türelmi idő után kell megkezdeni törleszteni.

Az oltást igazoló plasztikkártyáról elmondta: az a védettséget, nem pedig az oltottságot igazolja majd, tehát az is védettnek minősül, aki felépült a vírusból.

Határátlépéskor karanténkötelezettség nem vonatkozik majd arra, aki védett lesz.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban például ugyanezek a büntetések nagyon enyhék. Olaszországban hétfőtől este hatig nyitva lehetnek az éttermek és a bárok az ország narancssárga, nem veszélyes zónáiban.

étterem | járvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom