Kiakadtak az enyhítésekre a horvát vendéglátósok

Életbe léptek az enyhítések Horvátországban, az új intézkedések azonban nagyon megosztják a vendéglátósokat.

A Jutarnji List című horvát napilap írta meg ma, hogy nagyon sok horvát vendéglátós lett dühös azokra az enyhítésekre, amelyeket most vezettek be az országban. Furcsán hangzik, ugye? Mindjárt világos lesz, mi a horvát vendéglátósok problémája; arról van szó ugyanis, hogy azoknak a vendéglátóhelyeknek, amelyek ételt szolgálnak fel, és rendelkeznek a minimális műszaki feltételekkel, engedélyezik a beltéri helyiségek használatát.

Viszont! A kávézók és más egységek, amelyek csakis italt szolgálnak fel, továbbra is csupán teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják a vendégeket.

Ez a(z értelmetlennek hangzó) döntés finoman szólva is megosztotta a vendéglátósokat: azok, akik teljes kapacitással dolgozhatnak, üdvözölték a válságstáb döntését, bár jelezték, szerintük kicsit elkéstek vele. A bárok és kávézók azonban szegregációval, kivételezéssel vádolták a testületet és enyhén szólva is felháborodtak a szabályozáson.

Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője ígéretet tett arra, hogy június közepén, amikor lejárnak a jelenlegi intézkedések,

felülbírálják döntésüket, és várhatóan engedélyezik mindenki számára a beltéri kiszolgálást.

Horvátországban a korábbi 25 fő helyett száz főig lehet nyilvános rendezvényeket és összejöveteleket tartani, zárt térben engedélyezik a sportolást, valamint a korábbi 22 óra helyett 23 óráig lehetnek nyitva az üzletek és a szolgáltatók.

A határátlépésen is könnyítenek, de csak a kiskorúak számára. A gyerekeknek, akik szüleikkel utaznak , tizenkét éves korig nincs szükségük tesztre, ez a korhatár korábban hét év volt. Nyílt térben lehetőség lesz szakkiállítások és vásárok megrendezésére, de kötelező lesz a maszk viselése.

(Forrás: MTI)

kávézó | felháborodás | Horvátország | étterem | intézkedés | horvát

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom