Makulátlan szépségű szakácskönyv jelent meg, főszerepben hazai termelőkkel

Egy tökéletes karácsonyi ajándék gasztrófileknek: Kárai Dávid gasztroblogger legújabb szakácskönyvében, a Ki Mint Vetben hazai termelők történetét meséli el hetvenöt recepten keresztül és ad ötleteket értékes alapanyagok kreatív felhasználására, fenntartható szellemiségben.

Az elmúlt évek megmutatták, hogy kiemelten fontos a hazai vállalkozások és kistermelők támogatása. Kárai Dávid ezért hívta életre, a Ki Mint Vet-projektet, amelynek célja, hogy erősítse a hangot, mennyire fontosak a lokális, fenntartható és kisvállalkozói termékek.



Kárai Dávid hosszas kutatómunkájának köszönhetően olyan hazai termelőkre lelt, akik kivétel nélkül példamutatóak szakmájukban, az általuk bejárt úttal inspirálhatnak másokat és persze egytől-egyig páratlan minőséget állítanak elő, fenntartható szellemiségben. Ez a kötet az ő történetüket meséli el: hetvenöt recepten keresztül mutatja be nemcsak a termékeket, hanem a mögöttük álló embereket is.



A tudatosság kulcsfontosságú és megkerülhetetlen lett a konyhában is. Azon túl, hogy a hazai alapanyagokkal rengeteg élelmiszer-kilométert spórolhatunk, jóval kevesebb a csomagolással és szállítással járó környezeti teher is, és persze megvásárlásukkal támogatjuk a helyi gazdák sokszor igen küzdelmes munkáját, valamint biztosítjuk azt, hogy tudásukat tovább tudják örökíteni. De ami talán a legfontosabb, hogy segít kapcsolódni az alapanyagokhoz. Megérteni és feltárni azt, milyen történet van egy láda friss cukkini mögött, milyen elhivatott misszió kell ahhoz, hogy a nyers akácméz az üvegbe kerüljön, avagy mi a mozgatórugója annak a megtörhetetlen motivációnak, ami a legmelegebb nyári napon is talpon tart a paprikaföld közepén kapálva.

„Hiszem, hogy itt az ideje elültetni a változás magját, hiszen a ma hozott döntéseink egészen biztosan hatással vannak a jövőre” Kárai Dávid



Éppen ezrét döntött úgy a szerző, hogy egy jótékonysági kampánnyal egészíti a ki a munkát és minden könyv árából ezer forintot jótékony célra ajánl fel, így a kötet megvásárlásával egy óvodás gyermek részvételét biztosított a Felelős Gasztrohős alapítvány Palánták programjába. A párbeszéd alapú, játékos foglalkozások során a gyerekek megtudhatják, hogy miért fontos, hogy honnan származik az étel, amelyet megeszünk, miért jó, ha kevés csomagolást viszünk haza és inkább piacon vesszük a gyümölcsöt a szupermarket helyett, hiszen a jövő bennük van.

A Ki Mint Vet termelői szakácskönyv nemcsak a farmtól az asztalig koncepciója miatt különleges, hanem azért is, mert könyvesboltokban nem kapható, exkluzív kiadvány, amelynek a könyvespolcon a helye.

Itt megrendelhető.

termelők | kárai dávid | szakácskönyv | ki mit vet

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom