Egy spanyol kreatívstúdió, a Masquespacio elképesztően vibráló enteriőrt álmodott meg a Valenciában található La Sastrería étterembe. A belső tereket kézműves kerámia burkolólapokkal borították, így kívánnak tisztelegni a helyi kézművesek munkája előtt, miközben az újhullámos gasztronómia remekeire és az élményalapú étkezésre is felhívják a figyelmet.
Az étterem három részre különíthető el. Az első terület a bár zónája, amelynek belső tereiben a friss levegőt szimbolizáló kerámiák jelennek meg, úgy, hogy közben minden figyelmet a szeszes italok széles kínálatára irányít.
Tökéletesen megidézik a spanyolok egyik szokását, mely szerint a legmelegebb napokon kimennek az utcára a székeikkel és a szabad levegőn összegyűlt szomszédság alaposan átbeszéli a nap történéseit.
Ezért kerülhetett a bártérbe annak a műanyag széknek az újragondolt változata, amelyet a leggyakrabban használnak a spanyolok a Tomar la fresca ideje alatt.
A másik terület a helyszín fő attrakciója, ami tulajdonképpen a konyhatér felé növekvő hatalmas hullám, amely az óceánt jeleníti meg. A fehér és kék kerámiák a víz habjaira utalnak, az ott elhelyezett dizájnerszékek pedig a halászhajók formavilágát idézik meg.
A konyhai zóna a tradicionális spanyol halpiacokat hozza kézzel fogható távolságba. Nem véletlenül kívántak erre asszociálni, hiszen az étterem kínálatában számos halétel, illetve a tenger gyümölcseire alapuló fogások jelennek meg.
Ez is érdekelhet:
étterem | kerámia | spanyolország | enteriőr | kézműves | valencia
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!